Dĺžka:
125 minút
Krajina:
Veľká Británia
Rok:
2004
Réžia:
Renny Rye
Napísal:
Douglas Watkinson , Caroline Graham
Žáner:
Iné
Rok:
2011
Réžia:
Simon Langton
Napísal:
Michael Aitkens , None
Hrajú:
John Nettles, John Hopkins, Jane Wymark, Laura Howard, Barry Jackson
Obsah:
Počas konania výročnej Midsomerskej regaty sa nájde v Temži mŕtve telo miestneho obyvateľa Guya Sweetmana, ktorý zomrel tesne po hádke o vedení veslárskeho klubu so svojimi priateľmi Trentom a Parkwayom . Keď Barnaby a Scott preniknú do luxusného sveta členov klubu, objavia ich skrývané problémy, či už finančné alebo sexuálne.
V mestečku Midsomer v grófstve Buckingham sa pripravuje veľká športovo-spoločenská udalosť - výročná Midsomerská regata. V rámci svojej športovej prípravy sa ich zúčastňuje aj budúci olympionik Henry Charleton. A práve on narazí vo vode na mŕtvolu.
Vyjde najavo, že ide o predsedu tamojšieho veslárskeho klubu Guy Sweetman. Šéfinšpektor Barnaby a jeho asistent, seržant Daniel Scott, majú tak na krku ďalší prípad.
Zistia, že Sweetmana zavraždilu tesne po hádke s priateľmi Philipom Trentom a Johnom Parkwayom, keď sa nevedeli zhodnúť na ďalšom smerovaní a vedení klubu. Barnaby so Scottom postupne vnikajú do pravidiel veslárskeho klubu a spoznávajú úžasný luxusný život jeho členov.
Odhaľujú prvé však aj ich skrývané problémy - finančné, sexuálne i morálne, prejavy žiarlivosti a nenávisti. Zdá sa, že v poslednom čase Guy svojím správaním sa a rozhodnutiami nahneval mnohých ľudí, z ktorých každý mal chuť zniesť ho zo sveta. Kto je však pravým páchateľom?