Dĺžka:
95 minút
Krajina:
USA
Rok:
1996
Réžia:
Ben Stiller
Napísal:
Lou Holtz Jr.
Hrajú:
Jim Carrey, Matthew Broderick, Leslie Mann, Jack Black, George Segal
Obsah:
Chip Douglas je cable guy, čiže servisný technik káblovej televízie. Je to muž, ktorého so človek nesmie nikdy pripustiť k telu, v opačnom prípade sa ho už nikdy nezbaví. A presne to sa stane mladému architektovi Stevenovi Kovacsovi, ktorý si práve našiel nový byt a potrebuje zaviesť káblovú televíziu. Zavolá televíznu službu, ktorá pošle Chipa. Ten Stevenovi zariadi sledovanie televízie bez mesačných poplatkov. Steven súhlasí, ale to nemal robiť.
Chip sa mu mieša ustavične do života, radí mu, ako sa správať k milovanej Ruby, ktorá Stevenovu ponuku na manželstvo zatiaľ odmieta. Chip dokonca príde na stretnutie Stevenových kamarátov. A to len preto, že chce zúfalo získať dobrého kamaráta. Keď mu nesmelý Robin konečne dá najavo, že nie jeho priateľom, Chip sa mu začne mstiť.




Najprv Stevena pri party v jeho byte opije a dohodí mu uplatenú prostitútku, aby ho pri bozkávaní odfotografoval. Potom sa votrie k Robin. Steven sa s ním poháda. Chip sa rozhodne, že je jeho nepriateľom. Najprv dá Stevena zatknúť, pretože prechovával ukradnutý tovar - v byte má televízor a hi-fi súpravu, ktoré tam doniesol Chip. Keď sa to vysvetlí, Steven si myslí, že je všetko už v poriadku a Chipa sa konečne zbavil.
Pri návšteve rodičov Robin ich tam však privíta Chip, ktorý sa Stevenovi vyhráža, že dá Robin inkriminujúce fotografie. Nešťastný architekt sa s ním pobije. V práci sa na počítačoch objaví videozáznam, na ktorom doma pred Robin ohováral šéfa. Samozrejme, dostane výpoveď.
Stevenovi sa rozhodne pomôcť kamarát Rick, ktorý zistí, že v žiadnej servisnej spoločnosti technik s menom Chip Douglas nepracuje, ale existuje technik, ktorého odvšadiaľ vyhodili a dáva si mená podľa televíznych hrdinov. Chip unesie Robin a je rozhodnutý dokonca ju aj zabiť, napokon sa však Robin oslobodí a Chip chce spáchať samovraždu.





Keď ho odvážajú do nemocnice, Steven sa ho pýta na pravú totožnosť, on mu však povie meno ďalšieho televízneho hrdinu. Svoj narušený psychický stav si totiž neuvedomuje, pretože od detstva vyrastal pod vplyvom televízie a nevie rozoznať realitu od televíznej ilúzie. Lekár Chipa osloví ako kamaráta. Mužovi sa rozžiaria oči...
Dĺžka videa: 02 min. 21 sek.