Dĺžka:
120 minút
Rok:
2005
Réžia:
Gloria Behrens
Napísal:
Evelyn Holst
Hrajú:
Johanna-Christine Gehlen, Ralf Bauer, Dietz Werner Steck, Jonas Lovis, Maximilian Krückl
Obsah:
Slobodná matka Leonie, ktorá pracuje ako predavačka v parfumérii veľkého obchodného domu a sama sa stará o svojho deväťročného syna Valentina, je citlivá a sympatická mladá žena. Peňazí nemajú navyše, sotva z jej výplaty vyžijú, ale napriek tomu vedú síce skromný, ale spokojný a šťastný život.
Jediné, na čo Leonie nemala nikdy šťastie, sú muži. Otec jej syna sa vyparil vzápätí, ako zistila, že je tehotná a jej posledný priateľ zmizol do zahraničia a zanechal jej iba dlhy, ktoré sú pre pracujúcu slobodnú matku neriešiteľným problémom, pretože ich splácanie si zo svojho malého platu nemôže dovoliť. Veď dá sotva dohromady peniaze na živobytie a nájomné.

Ocitá sa tak v zúfalej situácii, z ktorej jej priateľka Stefanie vidí jedinú možnú cestu - Leonie je mladá a taká pekná, že by pre ňu nemal byť problém nájsť si bohatého muža, ktorý by všetky jej finanční ťažkosti vyriešil. Aj keď má spočiatku o takom kroku pochybnosti, nakoniec si predsa len podá zoznamovací inzerát, hoci netuší, že vysneného rozprávkového princa má hneď vedľa seba.
Sympatický Oliver Schönthal, ktorý pracuje v obchode ako pomocná sila, je totiž v skutočnosti bohatým dedičom reťazca obchodných domov a v jednom z nich pracuje inkognito, aby sa o práci a svojich budúcich zamestnancoch dozvedel čo najviac a naučil sa poznať ich problémy. Ba čo viac, Oliver sa do Leonie zaľúbil na prvý pohľad.

Aj keď k nemu Leonie cíti viac, ako len sympatie a kolegiálne priateľstvo, bráni sa hlbšiemu citu a Oliverovi sa nedarí získať si jej srdce. To, ako sa zdá, získa skôr bohatý maklér v odbore nehnuteľností Kai Wesselmann. Je totiž rovnako bohatý, ako aj veľkorysý, má šarm, je príťažlivý a má rád deti. Skrátka a dobre, ideálny muž.
Vo chvíli, keď už má dôjsť k vážnejšiemu zblíženiu, začne zrazu Leonie váhať a pochybovať o svojom rozhodnutí vziať si muža, ktorého skutočne nemiluje, iba pre peniaze. Uvedomí si to najmä potom, keď Kai pripraví pre Valentina síce veľkolepú, ale inak bezduchú oslavu.
Leonie čaká ťažké rozhodovanie...