Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ohrdnuté ženy prahnú po pomste: VIDEO Nechali za sebou krv i zničené životy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube)

Zrejme nie je nič horšie na svete, než ohrdnutá žena. Či už ju opustí manžel, alebo prežije traumu či brutálny útok, výsledok je jasný. Prahne po veľkej a dokonale premyslenej pomste.

Kill Bill (2003)

Pokiaľ hovoríme o pomste ženy, každémuz nás určite napadne klasická tarantinovka Kill Bill. Nevesta Uma Thurman je bývalou členkou špičkového vražedného komanda sa rozhodla navždy skončiť so svojím starým životom a vydať sa. Jej svadbu preruší bývalý šéf a zároveň jej láska Bill. Zabije všetkých na svadbe a myslí si, že zomrela aj nevesta, no mýlil sa. Po tom, čo ju Bill ponechá napospas smrti, upadne do dlhej kómy, ktorá trvá štyri roky. Po prebudení netúži po ničom inom, len po sladkej pomste. A veruže to bude poriadny krvavý kúpeľ. Najskôr však musí prejsť tvrdým tréningom a spraviť si zoznam, kto jej pomste neujde.

Carrie (1976)

Brian de Palma sa v roku 1976 podpísal pod horor na motívy knihy Stephena Kinga Carrie. Príbeh o zakríknutom dievčati, ktorá odoláva psychickému teroru svojej matky i svojho okolia sa dočkal aj novšej verzie. Tá však na päty klasike nikdy nesiahla. Nesmelá tínedžerka po čase zistí, že má nadprirodzené telekinetickéschopnosti. Atmosféra hrôzy narastá so stupňujúcim sa ponižovaním a nenávisťou až sa dostane do bodu, kedy sa Carrie rozzúri do takej miery, že už nikto jej hnevu neujde. Krátka chvíľa zdanlivého triumfu na stredoškolskom plese doženie mladé dievča k pomste a maturitný ples sa zmenína desivé krvavé jatky.

Pľujem na váš hrob (2010)

Jennifer Hills (Sarah Butler) sa kvôli práci na novej knihe rozhodla odísť z mesta na vidiek, aby ju od písania nič nerozptyľovalo. Už cestou stretne tamojších obyvateľov a partičku mužov, ktorí nemajú radi, keď ich "vidiecky vzduch" niekto naruší. V jeden večer sa ju rozhodnú trochu postrašiť, no nevinné hrátky sa zmenia na brutálny útok, ktorý zahŕňa brutálne mučenie a niekoľkonásobné znásilnenie.

Muži potom hodili Jennifer do rieky a mysleli si, že je mŕtva. Jennifer však prežila a v hlave mala už len jedinú myšlienku - pomstiť sa. Jedného po druhom postupne bolestivo zabíjala presne takým spôsobom, akým ju mučili oni. Remake kontroverzného hororu z roku 1978 je naozaj desivým obrazom brutálneho činu a jeho následkov. Pôvodný horor bol dokonca pre obrovskú brutalitu v mnohých krajinách zakázaný na niekoľko rokov.


Mohlo by vás zaujímať:Nedostatok chémie, nechuť a zhnusenie: VIDEO Pri týchto sexuálnych scénach vás napne


V pasci (2005)

Režisér David Slade natočil príbeh o 14-ročnom dievčati Hayley Starkovej, ktorá sa cezinternet sa zoznámi s fotografomJeffomKohlverom. Fotograf má niečomálo po tridsiatke. Stretnú sa v kaviarni a Jeff pozve dievča k sebe domov. Dvaja herci rozohrajú napínavý príbeh o zakázaných túžbachs nečakanými zvratmi. Hayley je totiž bystré dievča, čo ju však vedie k tomu, aby si začala so starším mužom sa odhalí až ku koncu filmu. Naozaj skvelé výkony mladučkej Ellen Page a Patricka Wilsona ukážu čaro hereckého, ale aj režisérskeho majstrovstva.

Thelma & Louise (1991)

Príbeh dvoch priateliek, ktoré sa rozhodli opustiť svoje nudné životy a vybrať sa na cestu plnú dobrodružstva. Obe ženy majú totiž osť svojho stereotypného života po boku mužov a detí. Za ignorantský prístup sa rozhodnú pomstiť a odísť. Thelma aLouise rozprávajú o pravom priateľstve odolávajúcom mnohým nástrahám. Dve ženy sa vydali na klasický roadtrip po legendárnej diaľnici 66 zvanej Thunderbird cez púštne štáty Ameriky. Námet snímky sa stal inšpiráciou pre mnohých ľudí a hudobné skupiny. Natáčalo sa v Utahu, Kalifornii a Kolorade. V hlavných úlohách sa predstavili Susan Sarandon a Gina Davis.

Diablica (1989)

Pomsta môže byť aj vtipnou záležitosťou. Teda, pre koho ako. V tomto prípade pre ohrdnutú manželku. Ruth ide so svojím manželom, majiteľom účtovníckej kancelárie, Bobom Patchettom na párty. Nešťastnou náhodou obleje vínom úspešnú a veľmi atraktívnu spisovateľku milostných románov Mary Fisher. Netušila, čo touto nevinnou nehodou spôsobila. Bob ponúkne Mary odvoz domov a keďže si obaja padli do oka, skončili vo vášnivom objatí a strávili spolu noc.

Ruth čoskoropochopí, ako sa veci majú a s manželom sa poháda. Vykričí jej, že je diablica a podľa toho sa začne aj správať. Podpáli ich dom, deti nechá na starosti manželovi a jeho novej milenke a stane sa opatrovateľkou Maryinej matky, aby o nej zistila čo najviac a pošle ju žiť k Mary. Rozhodne sa svojho manžela úplne zničiť a založí si firmu, aby ženám v podobných prípadoch pomohla. V hlavných úlohách sa predstavia skvelé herečky Roseanne Barr a Meryl Streep a úloha neverníka padla na Eda Begleyho Juniora.

Klub odložených žien (1996)

Ďalší prípad vtipnej pomsty partičky kamarátok. Bývalé spolužiačky Elise, Brenda a Annie sa po rokoch stretli na pohrebe svojej priateľky Cynthie, ktorá spáchala samovraždu. Všetky tri dostanú od Cynthie list, ktorým ich prosí, aby držali spolu. Priateľky to zasiahne a spoja sa aj vďaka ďalšej, aj keď nie milej udalosti. Všetky tri totiž opustili manželia, ktorí si našli nové partnerky. Stretnú sa v reštaurácii a spoločne vymyslia plán voči ich neverným manželom.

Spoja všetky sily, aby svoje predsavzatia dodržali. Muži prichádzajú o majetky i o nervy. Nakoniec si tri priateľky založia Klub odložených žien pre všetky, ktorých manželia bezohľadne opustili. V hlavných úlohách sa predstaví hviezdna trojica nezabudnuteľných herečiek, ktoré sa svojich úloh zhostili geniálne a s ľahkosťou - Diane Keaton, Goldie Hawn a Bette Midler.

Moje druhé ja (2007)

Erica je úspešnou moderátorkou v newyorskom rádiu a prežíva jedno z najkrajších období. Nesmierne miluje svojho snúbenca a užíva si všetko, čo jej život štedro ponúka. Všetko však zmení obyčajné večerné venčenie psa. V podchode ich napadnú neznámi muži, ktorí brutálne dobijú Ericu i jej snúbenca, ktorí zraneniam podľahne. Po niekoľkých týždňoch v kóme sa Erica dozvie strašnú správu.

Cez obrovské nešťastie sa nevie preniesť a po nociach blúdi temnými ulicami. Pátra po mužoch, ktorí sú za jej nešťastie zodpovední. Jej snaha sa však jedného dňa prezradí a Erica sa dostáva do centra pozornosti okrem iného aj newyorskej polície, tá si však s prípadom nevie dať rady. Sama Erica však rieši dilemu, či nechať spravodlivosť v rukách polície, alebo sa o osud vinníkov postará sama. Nevie, či jej pomsta prinesie dostatočné zadosťučinenie, alebo sa sama postupne stáva tým zlom, ktoré sa snaží z mesta vypudiť. V hlavnej úlohe sa predstavila oscarová Jodie Foster.

Viac o téme: CarrieSusan SarandonKill BillUma ThurmanJodie FosterDiane KeatonGoldie HawnKlub odložených žien
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu