Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Jeden zlý výber ich totálne odstavil: Tieto filmy zničili hercom celú kariéru

Hayden Christensen ako Anakin Skywalker Zobraziť galériu (5)
Hayden Christensen ako Anakin Skywalker (Zdroj: YouTube/MovieClips)

Hollywood píše množstvo príbehov, pričom niektoré z nich by si rozhodne zaslúžili knižnú verziu. Tieto rozhodne stoja za prečítanie. Ukazujú totiž, že kinematografia je tvrdý biznis a jedno jediné rozhodnutie vám môže totálne pochovať sľubne rozbehnutú kariéru. A nie je to talent, ale mnohokrát iba peniaze, ktoré za všetko môžu.

Jessica Alba - Mechanik Zabijak 2

Herečka s anjelskou tváričkou sa stala nesmierne populárnou a obľúbenou hlavne medzi mužským publikom. Nebudeme si klamať, Jessica je nádherná žena. Tam to však, žiaľ, končí. Ako herečka takmer nikdy nepodala výkon, ktorý by sa divákom dokázal vryť pod kožu. Možno je príliš skoro to hovoriť, no snímka Mechanik Zabijak 2 už takmer totálne pochovala jej kariéru. Film totiž kasovo neuspel a jej výkon bol skutočne podpriemerný.

Teraz je veľkou hviezdou, v detstve však nebola obľúbená! Verili by ste tomu?

Na Jessicinu obhajobu musíme povedať, že za to nemôže úplne sama. Samozrejme, jej herecká zručnosť je na nízkej úrovni, no na druhej strane je tu potreba Hollywoodu neustále ju obsadzovať ako dievča v núdzi s malou až žiadnou hĺbkou charakteru. Aspoň že má pod palcom niekoľkomilónový podnikateľský biznisThe Honesty Company.

Jessica Alba
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Taylor Lautner - Únos

Taylor sa dostal do povedomia (tínedžeriek) hlavne účinkovaním vo filmovom spracovaní knižnej série Twilight. Už tu si vyslúžil "uznanie" kritiky, keďže sa počas štyroch filmov dočkal až šiestich nominácií na známe anti-ceny Zlaté Maliny. Pri uvedení posledného z nich dokonca dve ceny aj premenil (ide konkrétne o kategóriu Najhorší herec vo vedľajšej úlohe a Najhoršia kombinácia k videniu).

Miláčik žien vytiahol zbrane vysokého kalibru: Takto ste ho ešte nevideli!

Po natočenísérie Twilight si však Taylor musel nájsť iný projekt, ktorý by "prežiaril" svojou prítomnosťou. Stal sa ním právefilm Únos. Štúdio Lionsgate v ňom Lautnera popagovalo ako novu akčnú hviezdu, no ani tento marketing nezabral. Snímka sa dočkala najhoršieho možného prijatia a pochovala jeho kariéru, ktorú nepozdvihli ani ďalšie filmy.

Taylor Lautner
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Demi Moore - Striptíz

Boli časy, kedy sme herečku Demi Moore mohli vidieť v megaúspešných filmoch. Ide o ikonické projektyakoGhost(1990),A Few Good Men(1992) či Indecent Proposal(1993). Keď prišilav roku 1966 do kín snímka Striptíz, všetko sa totálne otočilo. Jeden povzbudzujúci fakt hrá Demi v tomto prípade do kariet. Za film zinkasovala 12 a pol milióna amerických dolárov, čo bola v tom čase najvyššia suma, akú kedy získala herečka za jednu úlohu v snímke.

Nevera naša každodenná: VIDEO Narušená dôvera, ohrdnutí milenci a vražedné plány

Projekt sa dočkal veľmi zlého prijatia ako kritiky, tak aj divákov a dokonca získal až šesť Zlatých malín, vrátane tej za najhoršiu herečku. To len dokázalo, že 12 a pol milióna bolo za túto úlohu príliš veľa. Jej osobný život je dodnes stále veľkým lákadlom pre bulvár, no herecká kariéra utŕžila ranu, z ktorej sa už nespamätala.

Demi Mooreová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Hayden Christensen - Jumper

Niekto by mohol argumentovať, že Star Wars: Epizóda II a III boli skutočným vzostupom a pádom tohto herca, ktorý stvárnil mladého Anakina Skywalkera čoby Dartha Vadera. Nezabúdajte však, že obe snímky zarobili poriadny balík peňazí, čo Hollywoodu rozhodne stačilo na to, aby sa z Haydena pokúsil urobiť veľkú akčnú hviezdu.

Neviete, čo si máte pozrieť? Tieto filmy a seriály vám odporúča sám Barack Obama

Dostal hlavnú rolu v zle napísanom filme Jumper, ktorý mal odštartovať celú sériu. Diváci tento film prijali veľmi vlažne. Možno to chcelo úplne iný projekt, ktorý by otestoval jeho finančnú ziskovosť u publika. Hayden sa stále čas od času objaví pred kamerou, no vyzerá to tak, že jeho dni vo svete veľkých blockbusterov sú už dávno zrátané.

Jennifer Love Hewitt - Jewtopia

Jennifer je len ďalšou veľkou hereckou hviezdou, ktorá vlastne nikdy nenakrútila kritikmi dobre prijatý film. Prišli ale snímkyako napríkladI Know What You Did Last Summer čiHeartbreakers, ktoré síce nezískali Oscara, no pomohli Hewittovej udržať sa v hereckých kruhoch a dostávať ďalšie ponuky na nakrúcanie.

Fóbie svetových hviezd: Boja sa žuvačiek, zrkadiel aj schodov!

Všetko sa pokazilo v roku 2013, kedy do kín dorazila snímka Jewtopia. Pôvodne muzikál zo slávneho Broadwaya mal veľký potenciál uspieť, no všetko sa totálne pokašľalo a vyšiel z toho podpriemerný film, ktorý nedokázal ani osloviť, ani zarobiť. Herečkina kariéra tvrdo narazila, pričom odvtedy nenakrútila už ani jeden film a presunula sado televízia, kde si strihla nejaké menšie roličky.

Americká herečka Jennifer Love
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/ Matt Sayles)

Viac o téme: Hayden ChristensenDemi MooreJessica AlbaTaylor LautnerJennifer Love Hewitt
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu