Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neúspech či vyhorenie: Tieto hollywoodske hviezdy odišli na herecký dôchodok priskoro

koláž - hviezdy predčasne na dôchodku Zobraziť galériu (6)
koláž - hviezdy predčasne na dôchodku (Zdroj: koláž Telkáč)

Niektoré hviezdy ťahajú svoje herecké aktivity do neskorého veku. Iné sa z rôznych dôvodov rozhodli odísť na herecký dôchodok poriadne zavčasu.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Christie's, Ronald Grant Archive)

Aj ikonická Audrey Hepburn sa rozhodla s herectvom skončiť oveľa skôr, ako by sa od jednej z najkrajších herečiek mohlo očakávať. Úlohu herečky skončila na konci 60. rokov, pretože sa rozhodla venovať predovšetkým charitatívnej práci. Hviezda filmu Raňajky u Tiffanyho a mnohých ďalších sa však aj po odchode na herecký dôchodok občas objavila v nejakých filmových počinoch. Za najvýznamnejšiu však považuje prácu pre UNICEF.


Mohlo by vás zaujímať:Deti zo známych hororov: Vtedy poriadne desivé a teraz? Takýto majú život


Sean Connery

Sean Connery
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Agostini)

Otec najlepšieho archeológa všetkých čias - IndianuJonesa a zároveň úplne prvý James Bond odišiel do penzie v roku 2006. Podnetom k tomu bol zrejmeprepad komiksovej snímky Liga výnimočných. Celý rad filmárov sa v priebehu rokov usiloval priviesť Conneryho späť na plátna kín, no on odolal aj v prípade návratu Indianu Jonesa. O tom dokonca povedal, že by to bol jediný projekt, ktorý by to mohol dokázať. Dôchodok je totiž podľa neho až príliš veľká zábava.

Jack Gleeson

Jack Gleeson
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Evan Agostini/Invision/AP)

Nenávidený mladý kráľ Joeffrey z Hry o tróny začal hereckú kariéru už ako sedemročný. Malú rolu si zahral napríklad vo filme Batman začína. Gleeson skončil s herectvom po tom, čo zomrela aj jeho seriálová postava. Prestal si vraj užívať účinkovanie v seriáli, pretože to bolo niečo, čo robil iba pre peniaze. “Nie je to tom, že by som herectvo nenávidel, len to už nechcem robiť. Rád obetujem tučný šek za svoje šťastie,” nechal sa počuť mladý, teraz už bývalý herec.


Mohlo by vás zaujímať:Ukradli si film pre seba: Títo herci zatienili aj hlavné postavy


Greta Garbo

Greta Garbo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Negatívne recenzie sú pre mnohé hviezdy koncom sveta a nie vždy ich vedia zvládať. Rovnako sa so zlými ohlasmi nedokázala vyrovnať Greta Garbo. Tá na herecký dôchodok odišla v 35 rokoch, keď neuspel jej film Žena dvoch tvárí. Po druhej svetovej vojne už žiadnu ďalšiu snímku nenatočila. Zvyšok života strávila na Manhattane.


Mohlo by vás zaujímať:Takmer sa o ne pobili: Tieto filmové úlohy chcel každý!


Shirley Temple

Shirley Temple
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Najúspešnejšiu detskú hviezdu postretol rovnaký osud ako mnoho ďalších. Kým v detstve dojímala svojou tvárou, v dospelosti sa jej už tak nedarilo. Shirley prvýkrát opustila Hollywood ako dvanásťročná a začala sa venovať štúdiu. Hereckú kariéru však oficiálne ukončila v 50. rokoch a stala sa z nej úspešná ambasádorka.

Viac o téme: Sean ConneryAudrey HepburnShirley TempleGreta GarboJack Gleeson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu