Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Rami Malek hviezdi ako Freddie Mercury: Tento seriál s ním si zamilujete tiež

Seriál Mr. Robot Zobraziť galériu (3)
Seriál Mr. Robot (Zdroj: SITA/AP Photo)

Kiná momentálne brázdi snímka o kapele Queen s názvom Bohemian Rhapsody. Ani tvorcovia však pravdepodobne neočakávali taký veľký komerčný úspech. Už teraz má na svojom konte takmer 300 miliónov dolárov, pričom rozpočet bol "len" 52 miliónov. V projekte hviezdi hlavne predstaviteľ Freddieho Mercuryho - Rami Malek. Ten sa stal miláčikom mnohých divákov. Práve pre tých, ktorí ho doteraz nepoznali, tu máme aj skvelý seriál Mr. Robot.

Seriál sleduje Elliota Aldersona (Rami Malek)z New Yorku, ktorý pracuje v bezpečnostnej firme Allsafe ako špecialista na počítačovú bezpečnosť. Neustále bojuje so sociálnou fóbiou, disociatívnou poruchou identity a klinickými depresiami, čo hlboko ovplyvňuje jeho myšlienkové pochody, ktoré sú ovplyvňované paranojou a vidinami. Naverbuje ho však tajomný anarchista známy iba ako Mr Robot a pridá sa k jeho skupine hacktivistov - fsociety. Jedným z ich poslaní je vymazať všetky spotrebiteľské dlhy zničením dát jednej z najväčších korporácií na svete E Corp (podľa Elliota Evil Corp), ktorá je zároveň najväčším klientom Allsafu.

Exkluzívne FOTO z finálnej série Hier o tróny: Herci prezradili DETAILY, je to brutálne!

Zmeniť svet je jednoduché

Príbeh tak sleduje skupinu ľudí, ktorí sa ocitli na samom okraji spoločnosti, no spája ich vzťah k profesionálnemu hackovaniu. Spoločne tak majú schopnosť zmeniť celý svet úplne od základov.Celý seriál sledujeme z Eliottovýchočí apočujeme jeho myšlienky a vidíme jeho realitu. Hlavným zdrojom príjmu E Corpu je výroba počítačov, smartphonov a tabletov a okrem toho sú veriteľmi pre 70 percent dlhov, ktoré boli vyprodukované spoločnosťou.Dokážete si predstaviť, čo by sa stalo, ak by boli všetky tieto dlhy zmazané?

Seriál Mr. Robot
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Ďalší skvelý herecký výkon

Rami Malek je pre túto úlohu jednoducho ako stvorený. Skutočne si nevieme predstaviť iného herca, ktorý by dokázal hlavnú postavu stvárniť lepšie.Nie sú to len slová a spôsob vyjadrovania, ale aj jeho reč tela a malé pohyby ako uhýbanie sa dotykom ľudí, ktoré vás donútia nevidieť herca, ale postavu.Rami má za sebou už nejakú tú hereckú minulosť, nikdy však nie ako hlavná postava. Úprimne, práve táto úloha mu dopomohla k získaniu postavy Freddieho Mercuryho v snímke Bohemian Rhapsody.

Krásna Emma Stone si zmenila meno: Neuveríte, aký na to mala dôvod!

Seriál je chválený kritikmi a vyhral niekoľko ocenení, napr.Zlatý glóbus za najlepší dramatický seriálaCenu Emmy za najlepší herecký výkon v hlavnej roli. Za projektom stojí, dnes už známy, Sam Esmail. Ten má na konte okrem seriálu len jednu romatickú komédiu, ktorá sa dočkala nadpriemerného prijatia. Jeho kariéra nabrala raketový smer až práve po tomto spomínanom seriáli. Jeho hodnotenia atakajú najvyššie hranice a rozhodne sa niet čomu čudovať.

Seriál Mr. Robot
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Musíte sledovať pozorne

Dej seriálu vás vtiahne hneď prvou časťou a pustí vás až na konci.Je plný plot twistov, emocionálnych výlevov, zvratov.proste sa od neho nebudete chcieť odtrhnúť. Momentálne už boliodvysielané tri série a práve budúcnoročná štvrtá by mala byť posledná. Bude mať 12 dielov a tvorca Sam Esmail sľubuje, že v najlepšom treba skončiť. My s ním určite súhlasíme a dúfame, že sa mu úspešne podarí uzavrieť maximálne komplikovaný dej a hru, ktorú naprieč sériami rozohral.

Viac o téme: Mr. RobotRami Malek
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu