Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sú starostliví a obetaví: Títo filmoví otcovia naozaj stoja za to!

koláž - filmoví otcovia Zobraziť galériu (8)
koláž - filmoví otcovia (Zdroj: koláž Telkáč)

Deň otcov je čoskoro tu, tak je rozhodne ten správny čas pripomenúť si nezabudnuteľných filmových a seriálových otcov, ktorí by si zaslúžili titul Otec roka. Ktorý je ten váš obľúbený?

Marlin (Hľadá sa Nemo)

Hľadá sa Nemo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Pixar)

Milujúci, ale príliš ochranársky otec je pre svojho syna ochotný preplávať aj naprieč oceánom. Obľúbená pixarovka ukazuje naozaj obetavého otca, hoci ide len o rybku - klauna očkatého. Aj napriek vlastnému strachu učil syna byť silný a nezávislý. Jednoznačne by si táto nenápadná rybka zaslúžila titul Otec roka a súhlasili by s tým aj všetci detskí i dospelí diváci.


Mohlo by vás zaujímať:Premiéry, ktoré si nesmiete nechať ujsť: Toto nás ešte do konca roka čaká


Joe Klingman (Plán hry)

Plán hry, Dwayne Johnson
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Disney)

Čo spraví veľká futbalová hviezda, keď zistí, že pred ôsmimi jeho bývalá manželka porodila ich dcéru? Nuž, najskôr si túto skutočnosť nepripúšťa, ale potom sa jeho svet stane plný glitrov a tutu sukničiek. Navyše ani nevie ako, a zrazu mu záleží na šťastí niekoho iného viac ako na jeho vlastnom.

Chris Gardner (Šťastie na dosah)

Šťastie na dosah, Will
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Will Smith a jeho skutočný syn zahviezdili v príbehu o Chrisovi Gardnerovi, oddanom otcovi, ktorý prešiel od bezdomovectva ku kariére makléra. Chris, opustený ženou, má len dve veci - svoju oddanosť k synovi a odhodlanie spraviť čokoľvek, čo by im zabezpečilo dobrý život.


Mohlo by vás zaujímať:Rozprávkový život hviezd? Ani nie. Týchto hercov trápia duševné problémy


Mufasa (Leví kráľ)

Leví kráľ
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Disney)

Jeden z najlepších Disney animákov priniesol aj odvážneho otca - kráľa Mufasu. Veď bezbranného Simbu by určite zadupalo rozdivočené stádo, keby ho nezachránil jeho otec Mufasa. Dokonca pri tejto záchrane obetuje svoj život. Tomu sa vraví otcovská láska.

Ted Kramer (Kramerová verzus Kramer)

Kramer vs. Kramerová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Reklamný agent Ted Kramer má na prvom mieste reklamu, no keď ho opustí žena Joanna, musí sa sám postarať o syna Billyho. Po úvodných zmätkoch sa v ňom prebudí vrelý vzťah k dieťaťu. Po roku a pol sa však Joanna vráti a súdnou cestou sa domáha nároku na Billyho. Kto má na chlapca väčšie právo?


Mohlo by vás zaujímať:Spisovatelia v hlavnej úlohe: Pozrite si filmy o autoroch známych kníh


Pán Frederickson (Up)

Up
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Pixar)

Niektorých otcov nemusí k deťom pútať biologické puto. Veď v milovanom animáku od Pixaru zažije roztomilý chlapec dobrodružstvo práve s mrzutým starším pánom, ktorý sa k nemu postupne začne správať ako k vlastnému synovi. Obaja počas nečakaného výletu balónom zistia, že nie je väčšie dobrodružstvo ako láska.

Viac o téme: Hľadá sa NemoLeví kráľPlán hryKúsok šťastia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu