Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Seriály plné tínedžerov a ich problémov: Tieto rozhodne stoja za pozretie

tínedžerské seriály Zobraziť galériu (2)
tínedžerské seriály (Zdroj: koláž Telkáč)

Dráma, humor, tragédie, fantasy, ale aj úplne bežné problémy riešia populárne tínedžerské seriály. Tieto navyše ocenia aj diváci, ktorí úplne nepatria do vekovej kategórie násťročných.

Red Band Society

Dej seriálu, ktorý si, bohužiaľ, vyslúžil len 13 epizód, sa odohráva netradične v nemocničnom prostredí, kde hlavní hrdinovia prežívajú veľkú časť svojich životov. Okrem toho, že ich trápia rôzne ochorenia, prežívajú aj bežné starosti aj radosti, svoje lásky aj sklamania. Nechýba ani poriadna dávka čierneho humoru. Seriál je výborný a zaujme rôzne vekové kategórie, škoda len, že tvorcovia nedali šancu aj ďalšiemu pokračovaniu.


Mohlo by vás zaujímať:TOP seriály z lekárskeho prostredia: Náročné operácie, sympatickí lekári a dávka adrenalínu


13 Reasons Why

O fenoméne s názvom 13 Reasons Why počul zrejme každý seriálový fanúšik. Niet sa čomu čudovať, veď seriál pobláznil množstvo divákov a zároveň vyvolal kritiku aj diskusie. Spravil dostatočný rozruch na to, aby bol po prvej sérii záujem aj o ďalšie. Tvorcovia v príbehu riešia aktuálne problémy tínedžerovako je šikana, ohováranie, ale aj samovraždy či streľba na školách. Výborné herecké obsadenie, napínavý dej a dokonalá hudba. Čo viac si v seriáloch priať?

Misfits

Trošku netypickým tínedžerským seriálom je Misfits, v ktorom hlavní hrdinovia vykonávajú verejnoprospešné práce. Týchto mladých ľudí však počas zvláštnej búrky zasiahne blesk a všetci z nich získajú zvláštne schopnosti. Seriál je plný nekorektného humoru, sexuálnych narážok či oplzlostí. Navyše, len márne by ste čakali, že získané schopnosti budú hrdinovia používať na záchranu sveta.


Mohlo by vás zaujímať:Pre fanúšikov kvalitných seriálov: Tieto európske počiny jednoducho musíte vidieť!


Skins

Na zobrazenie skutočného života mládeže sú nepochybne odborníkmi britskí tvorcovia. Jedným z ich klenotov je aj seriál Skins, ktorý sa venuje bežným tínedžerským témam. Hlavní hrdinovia sú z rozvedených rodín, riešia divoké žúrky, sex i drogy. Zaujímavosťou je, že na tomto seriáli pracovali študenti, ktorí sa nebáli povedať, ako to v ich živote naozaj je.

Sex Education

Seriál z dielne Netflixu si okamžite získal množstvo priaznivcov. Ako už názov napovedá, veľa sa rieši sex. No nie je to len o ňom. Nechýbajú romantické prvky, téma priateľstva, predsudkov aj úplne bežných školských problémov. Seriál nemá zatiaľ veľa častí, takže jeho pozretie nestojí ani veľa času.

The End of the F***ing World

Seriál, ktorého druhá séria je už na ceste, ponúka divákom príbeh dvoch 17-ročných tínedžerov, ktorí netušia, čo so životom. On si je istý, že je psychopat a má chuť niekoho zavraždiť. Ona sa zase rozhodne ujsť z domu. Jednoducho dvojica na pohľadanie. Seriál má v sebe všetko, čo potrebuje - drámu, humor, originálne postavy a dostatok príbehových zvratov. Ľutovať určite nebudete.


Mohlo by vás zaujímať:Chýba vám v živote podivnosť? VIDEO Pozrite si tieto geniálne seriály!


Awkward

Outsiderke Jenne Hamilton sa stane trápna nehoda, ktorú si okolie vyloží ako pokus o samovraždu. Nálepky neúspešnej samovražedkyne sa len tak ľahko nedá zbaviť, čím sa spustí aj poriadna dávka divných následkov. Môžete sa tešiť na zaujímavé herecké tváre, fajnový humor, ale aj školské intrigy či motáctvo najvyššieho stupňa.

Viac o téme: Misfits13 reasons whySkinsRed Band SocietyAwkwardSex Education
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu