Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hororoví maniaci, pozor! Videli ste už všetky strašidelné krváky? VIDEO Tieto vás možno prekvapia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube)

Máte chuť na horor, no všetky ste už videli? Pozrite si náš rebríček hororov, o ktorých ste možno nevedeli. Ak ste hororový fanúšik, možno o nich viete, ale keď máte občas mániu, kedy chcete dobehnúť všetko „neznáme“, možno objavíte niečo nové. Smelo do toho!

Raw(2016)

Priznám sa, že tento horor som sa rozhodla pozrieť len kvôli fakt zaujímavému obsahu v dnešnej extrémne vegánskej, „zvieratká-nezabíjame“ dobe. Justine pochádza z vegetariánskej rodiny a pointou hororu je čakať na to, čo sa stane, ke´d prvýkrát ochutná mäso. Francúzi sú známi svojou živočíšnosťou vo filmoch a tento psychologický horor nie je žiadnou výnim kou. Takže miestami mi naozaj „uletel dekel“, ale určite treba vidieť. Minimálne, aby ste si rozšírili obzory a mali sa o čom večer rozprávať a možno sa na tom aj zasmiať.

Ghoul (2015)

Ghoul je jednou z tých snímok, ktoré sú známe šokovými alebo tzv. jump scare scénach a sú točené metódou found footage. Traja filmári sa rozhodli vydať sa na Ukrajinu, aby natočili unikátny dokument o kanibalizme. Hladomor v 30. rokoch minulého storočia totiž dohnal ľudí k strašným činom. Nečakali však, že sa zapletú do desivého príbehu jedného z najzvrátenejších vrahov - Andreja Čikatila. Mnohých zrejme prekvapí, že film je český, režisér Petr Jákl nakrútil napríklad známy film Kajínek. Od Grave Encouters to má síce na míle ďaleko, ale do hororovej zbierky sa zíde.

Krvavá nevesta (2019)

Musím povedať, že tento film ma príjemne prekvapil a nenahnevala by som sa, keby spravili tvorcovia aj nejaké to pokračovanie. Okrem detailu, že si neberieš chlapa, keď nepoznáš jeho rodinu, je to naozaj podarený krvák. Nevesta prejde doslova krstom ohňa, aby ju rodina jej milovaného prijala. Kto už by len bol čakal, že hra na schovávačku môže mať počas polnočnej hracej tradície úplne iný význam. A na záver, konečne si tá žena vyzula vysoké opätky a dala si topánky, aby vedela aj utekať.

Climax (2018)

Ďalšia chuťovka z francúzskej produkcie s naozaj pútavým trailerom, aj keď trochu menej pútavým dejom. Námet je však určite zaujímavý. Partička tanečníkov sa vydá na víkendové sústredenie, aby sa zladili. Trošku ma prekvapilo, koľko tanca je v tom filme, lebo na základe obsahu ani traileru som to nečakala, ale v rámci netradičného deja, to bolo naozaj dobre spracované. Situácia sa začne zvrhávať v druhej polovici filmu. Po skúške totiž nasledovala voľbá zábava. Zrejme nikto nečakal, čo príde potom, keď si dajú jeden, dva, tri alebo viac drinkov. Slušný kúsok.

Slnovrat (2019)

Horor za bieleho dňa? Veľmi lákave. Musím povedať, že som sa na tento švédsky kúsok veľmi tešila. Dani zomrie celá rodina a po obrovskej strate sa rozhodne ísť do severnej Škandinávie s priateľom, s ktorým to už veľmi nefunguje a s partiou jeho kamarátov. Mladí Američania si spočiatku užívajú bezstarostnosť komunity, v ktorej budú chvíľu žiť... až do momentu, kým sa z komunity nevykľuje prapodivná sekta. Za bieleho dňa sa môžu skutočne stať tie najtemnejšie veci, ale musím povedať, že ma to naozaj sklamalo. Dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac.

Ulica Cloverfield 10 (2016)

Ulica Cloverfield je určite veľmi ambicióznym projektom. najprv to vyzerá ako únos, no neskôr Michelle príde na to, že ju jej tzv. únosca vlastne zachránil. mimo jeho bunkru sa totiž nedá dýchať. Doslova. Ak by ste sa nadýchli, umreli by ste. Postupne si preto vytvoria mini rodinku s ďalším človekom, ktorý je tam na prvý pohľad dobrovoľne. Ke´d sa Michelle začne cítiť pohodlne, dotyční ju zneistí. Nakoniec je všetko inak! Úprimne, neviem, čo si o konci myslieť. Môžete si ho vysvetliť všelijako, možno to je na tom to lákavé.

Zbav nás zlého (2014)

Zo všetkých týchto chutoviek ma zaujala najviac táto. Klasický námet. Neveriaci policajt a rehabilitovaný kňaz vymietajú démona a čelia neznámemu. Síce ide o stokrát opakovanú tému, ale tak trochu iný nádych jej dodáva známa veta „nakrútené podľa skutočnej udalosti“. Počuté veľakrát, ale Zbav nás zlého je snímkou, ktorá vyplní váš voľný čas a nebudete ľutovať.

Rituál (2017)

Slabší dvarBlair Witchu, no o dosť silnejší než naša Trhlina. V celku pohodový horor, ktorý si určite nájde svoje publikum. najmä, ak je v hlavnej úlohe herec dosť podobný Ryanovi Reynoldsovi. Štyria kamaráti sa vyberú uctiť si pamiatku kamoša, ktorý zahynul pri lúpežnom prepadnutí. Cestou naspäť sa rozhodnú, že si cestu skrátia... cez les plný tajomstiev. Neurazí, ale ani neprekvapí, ale na taký večer, keďuž neviete čo, je to celkom znesiteľné.

Viac o téme: HororEric BanaClimaxRawRituálBlair Witch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu