Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hollywoodska kráska zo slávnej hereckej dynastie: Trpké priznanie o závislosti... Nezvládla slávu!

Drew Barrymore Zobraziť galériu (4)
Drew Barrymore (Zdroj: SITA/Evan Agostini/Invision/AP)

Doménou americkej herečky a producentky Drew Barrymore, ktorá 22. februára oslávila 45. narodeniny, sú hlavne romantické komédie. Má za sebou búrlivú v minulosť, bojovala s alkoholizmom a drogami, pričom od dna sa jej podarilo odraziť až po desiatich rokoch. Napriek tomu patrí k herečkám, ktoré verejnosť miluje.

Drew Barrymore sa preslávila už ako sedemročnédievčatko, a to účinkovaním vo filme ET - Mimozemšťan.Potom ale len s ťažkosťami zvládala slávu.V puberte sa Barrymore potýkala s drogami a alkoholizmom.Hviezde filmu Charlieho anjeli trvalo vyše desať rokov, než sa dokázala odraziť od dna.

Drew Barrymore vo filme E.T. - Mimozemšťan (Zdroj: Photo © 2002 Universal Pictures)
Zobraziť galériu (4)
Drew Barrymore vo filme E.T. - Mimozemšťan (Zdroj: Photo © 2002 Universal Pictures)  (Zdroj: Photo © 2002 Universal Pictures)

Comeback prišiel v roku 1996, kedy po menšej rolev treťom dieli Batmana získala väčšiuvo filme Všetci hovoria milujem ťa.Neskôr herečka priznala, že je Woodymu Allenovi za rolu vďačná, pretože jej pomohla získať naspäť herecké sebavedomie.Koncom 90. rokov sa Barrymore vrhla aj na produkciu, prvou snímkou ​​bola komédia Nepobozkaná (1999), v ktorej si zahrala aj hlavnú úlohu.

Drew Barrymore v snímke Nepobozkaná (Zdroj: Photo © 20th Century Fox)
Zobraziť galériu (4)
Drew Barrymore v snímke Nepobozkaná (Zdroj: Photo © 20th Century Fox)  (Zdroj: Photo © 20th Century Fox)

Pravé terno ale urobila, keď získala práva na filmové spracovanie kultového seriálu 70. rokov Charlieho anjeli.Prvý aj druhý diel, v ktorých si zahrala jednu z hlavných rolí po boku Lucy Liu a Cameron Diaz, jej vyniesli vedľa popularity aj miliónové zisky.Barrymore sa ďalej objavila vo filmoch Milujte svojho zabijaka, Chlapci v mojom živote, Music and Lyrics alebo Láska na diaľku.

Drew Barrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu vo filme Charlieho anjeli (Zdroj: Photo © 2000 Columbia Pictures)
Zobraziť galériu (4)
Drew Barrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu vo filme Charlieho anjeli (Zdroj: Photo © 2000 Columbia Pictures)  (Zdroj: Photo © 2000 Columbia Pictures)

Rodáčka z kalifornského Culver City (1975) pochádza zo slávnej hereckej rodiny, prirovnávanej ku klanu Fondov alebo Coppolov. Je vnučkou Johna Barrymorea, známeho shakespearovského herca, a praneter Lionela a Ethel rovnakého priezviska, ktorí sa v Hollywoode pohybovali v 30. rokoch 20. storočia.

Otcom Barrymore bol herec a búrlivák John DrewBarrymore, niekoľkokrát trestaný za výtržníctvo. Za kmotra potom má oscarového režiséra Stevena Spielberga. Herečka je trikrát rozvedená. S obchodníkom s umením Willom Kopelmanom má dve dcéry - Olive a Frankie.

Viac o téme: Drew Barrymore
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu