Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Sledujte filmy on-line a pomôžte nemocniciam: Za každé prehratie sa odvedie 20 centov

(Zdroj: Getty Images)

Pozeraním slovenských a českých filmov on-line môžu od utorka diváci reálne pomôcť nemocniciam aj filmárom bez práce. A to prostredníctvom streamovacej služby, ktorá prichádza s kampaňou "Ostávame s vami doma".

"Za každé prehranie filmu na našej stránke odteraz odvedieme 0,20 eura do fondu na potreby nemocníc," informovala o tom Alexandra Gojdičová, PR platformy DAFilms.sk, ktorá chce v čase karanténneho obmedzenia ponukou kvalitných domácich či koprodukčných filmov tiež motivovať ľudí na trávenie času doma a priamu finančnú podporu audiovizuálnej kultúry.

"Sledovanosť on-line filmov momentálne prirodzene narastá a my by sme boli radi, keby narastali aj zisky z on-line predaja našich domácich tvorcov, pretože môžu byť na dlhý čas ich jedinými príjmami," hovorí projektová manažérka DAFilms.sk Dorota Zacharová.

Streamovacia služba, ktorá je prioritne zameraná na lokálny obsah, v ponuke má viac ako 300 prioritne slovenských a českých filmov, napríklad tituly Pomaľované vtáča, Nech je svetlo či Ukradnutý štát, bude o výške odvedeného finančného daru nemocniciam priebežne informovať na sociálnych sieťach.

"Rozhodli sme sa spojiť s iniciatívou #KtoPomôžeSlovensku, ktorú založil šéf Pixel Federation Šimon Šicko," vysvetľuje Zacharová. "Oslovil nás spôsob, akým iniciátori priamo komunikujú s nemocnicami, lekármi či domovmi sociálnych služieb. Nielen zbierajú peniaze, ale najmä vedia, kde konkrétne ich najviac treba," dodal.

Viac o téme: Ostávame s vami domaDAFilms.sk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu