Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Steven Seagal vo Venezuele: Bez rúška a v čiernom! VIDEO Prezidentovi daroval samurajský meč

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP/Miraflores Press Office)

Americký herec Steven Seagal sa tento týždeň v Caracase stretol s venezuelským prezidentom Nicolasom Madurom. Hrdina amerických akčných filmov deväťdesiatych rokov, ktorý má od roku 2016 aj ruské občianstvo, prišiel do venezuelskej metropoly ako osobitný vyslanec Ruska a autoritárskemu prezidentovi odovzdal samurajský meč. Informovala o tom agentúra EFE.

Pred kamerou venezuelskej štátnej televízie Maduro s japonským mečom zapózoval, k čomu dostal pokyny od usmievajúceho sa Seagala. Šesťdesiatdeväťročný herec sa od malička venoval bojovým umeniam. Je držiteľom 7. danu v aikide, ktoré sa učil v Japonsku od najväčších majstrov.

Steven Seagal vo Venezuele:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Miraflores Press Office)

Bez rúška a v čiernom!

Na rozdiel od Madura a ďalších účastníkov schôdzky však nemal rúško a bol oblečený tradične celý v čiernom. "Mali sme tú česť potešiť sa aj jeho hudobným nadaním, zahral na gitaru. Darček odovzdávame s láskou venezuelskému ľudu. Ďakujeme za Tvoju návštevu," napísal na twitteri Maduro a pripojil k tomu krátke video zo stretnutia z prezidentského paláca, ktorého sa zúčastnila aj Madurova manželka Cilia Floresová. Prezident zdieľal okrem tohto tweetu aj niekoľko ďalších venovaných jeho priateľovi. 

Seagal, ktorý vydal aj niekoľko dosiek a doma má veľkú zbierku gitár a samurajských mečov, zahral ako bluesový gitarista aj v Čechách, v roku 2014 na festivale Rock for People v Hradci Králové.

Podľa niektorých kritikov vniesol Seagal do akčných filmov v 80. rokoch svieži vietor. Jednak samotným aikidom, ale aj svojím špecifickým štýlom (pokojná sila), obliekaním (čierne sako či trojštvrťový kožený kabát) a účesom (vlasy do copu). K jeho slávnym snímkam patrí okrem iného Prepadnutie v Pacifiku, Aljaška v plameňoch, Lovec policajtov či Ruslan, ktorý sa odohráva v Rusku.

Seagal, ktorého prarodičia boli ruskí emigranti, podporuje prezidenta Vladimira Putina a v roku 2018 sa stal tiež zvláštnym veľvyslancom Ruska pre humanitárne vzťahy so Spojenými štátmi. Venuje sa aj charite, angažuje sa v ekologických aktivitách, v boji za práva zvierat či boji proti drogám. Je štvrtýkrát ženatý, jeho posledný manželkou je Mongolka, s ktorou sa zoznámil v Mongolsku v roku 2001, keď mu tam robila prekladateľku.

Steven Seagal vo Venezuele:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Miraflores Press Office)

Viac o téme: Steven Seagal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu