Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nečakaný krok ikonického Stevena Seagala: V Rusku už aj začal úradovať!

Vladimir Putin (vľavo) víta amerického herca Stevena Seagala
Vladimir Putin (vľavo) víta amerického herca Stevena Seagala (Zdroj: TASR/AP)

Americký herec Steven Seagal, ktorý má ruské občianstvo, sa stal členom politickej strany Spravodlivé Rusko - Za pravdu. Informoval o tom v sobotu internetový denník RBK s odvolaním sa na hovorkyňu strany.

Spravodlivé Rusko je súčasťou opozície v ruskej Štátnej dume, ale je považované za politický subjekt lojálny k súčasnému režimu. Stranícku legitimáciu Seagalovi odovzdali na zasadnutí poslaneckého klubu strany Spravodlivé Rusko, na ktorom americký herec súčasne predstavil svoj prvý návrh zákona týkajúci sa ochrany životného prostredia.

Podľa vyjadrenia hovorkyne strany Seagal v zákone navrhuje, aby sa škody spôsobené životnému prostrediu v Rusku penalizovali nie pokutami, ale nepodmienečnými trestmi a zbavením práva vykonávať niektoré verejné funkcie.

Seagal získal ruské občianstvo v roku 2016, pas mu vtedy odovzdal prezident Vladimir Putin osobne. V roku 2018 sa tento herec stal osobitným zástupcom ruského ministerstva zahraničných vecí pre humanitárne vzťahy s USA. Putina a Seagala, ktorý si ponechal americké občianstvo, spája záujem o bojové umenia.

Viac o téme: Steven SeagalSpravodlivé Rusko - Za pravdu
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu