Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľké PRIZNANIE Matta Damona: Prišiel o 200-miliónový honorár! Môžem si za to sám

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision)

Tomu sa hovorí premrhaná príležitosť! Ale kto to mal vtedy vedieť? Populárny herec Matt Damon sa na tohtoročnom festivale v Cannes priznal k jeho životnej chybe. Pred mnohými rokmi mu totiž režisér James Cameron ponúkol hlavnú úlohu vo filme Avatar. Chcel ho tak veľmi, že mu ponúkol závratný honorár. Damon to však odmietol a dnes to ľutuje.

Premrhaná príležitosť. Zrejme to si dnes hovorí hollywoodsky herec Matt Damon. Odmietol totiž úlohu, ktorá mu mohla vyniesť rozprávkové bohatstvo. Prezradil to počas filmového festivalu v Cannes. Odmietnutím Avatara totiž prišiel o najväčšiu hereckú výplatu všetkých čias. Podľa neho žiadny herec neodmietol rolu za viac peňazí, než on. 

Trhák, ktorý predbehol aj Titanic

Dnes už trhák z dielne Jamesa Camerona Avatar prišiel do kín ešte v roku 2009. Má tri Oscary a dva Zlaté glóbusy. V Spojených štátoch a v Kanade film zarobil len v prvý deň uvedenia do kín 27 miliónov dolárov. Počas prvého víkendu zarobil celosvetovo vyše 230 miliónov dolárov. Za päť týždňov stúpli tržby na 1,85 miliardy, čím sa stal najziskovejším filmom vôbec a dostal sa na vedúce pozície v tabuľkách návštevnosti, keďže predstihol Cameronov predchádzajúci film Titanic z roku 1997, ktorý doteraz zarobil okolo 1,8 miliardy.

Rozhodnutie, ktoré pripravilo Damona o 200 miliónov

Tu sa dostávame k problému Matta Damona. Režisér sci-fi trháku veľmi chcel, aby sa v jeho snímke objavil Matt Damon. Chcel ho tak zúfalo, že mu ponúkol celých desať percent z celkových tržieb filmu. Dnes vieme, že Damon by si tak zarobil takmer 200 miliónov dolárov.

Foto: SITA/AP/Brynn Anderson
Zobraziť galériu (5)
Foto: SITA/AP/Brynn Anderson  (Zdroj: SITA/AP/Brynn Anderson)

"Bol mi ponúknutý malý film s názvom Avatar, James Cameron mi ponúkol 10 percent z tržieb. Vstúpim do histórie. Nikdy totiž nestretnete herca, ktorý odmietol viac peňazí ako ja," priznal Damon. Prezradil aj dôvod, prečo vlastne takúto príležitosť odmietol. V tom čas totiž točil snímky o Jasonovi Bournovi a rozhodol sa spraviť morálne rozhodnutie neopustiť sériu filmov. 

Režisér Tom McCarthy a Matt Damon pózujú v Cannes počas premiéry filmu Stillwater. (Foto: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision)
Zobraziť galériu (5)
Režisér Tom McCarthy a Matt Damon pózujú v Cannes počas premiéry filmu Stillwater. (Foto: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision)

Damon tiež porozprával o tom, ako prvýkrát niekomu túto informáciu povedal. Podelil sa s ňou s jeho vtedajším hereckým kolegom, s ktorým spolupracoval, Johnom Krasinskim. Ten ostal úplne v šoku. "Nič by nebolo v tvojom živote iné, keby si hral v Avatarovi, až na to, že ja a ty by sme viedli túto konverzáciu vo vesmíre," zavtipkoval kolega. 

Možno by som teraz lietal do vesmíru ja

Ak by túto úlohu Jakea Sullyho, ktorú nakoniec vzal Sam Worthington, vzal, myslí si, že teraz by to bol on, kto by jazdil do vesmíru a nie Sir Richard Branson alebo Jeff Bezos. "Pravdepodobne by som si aj ja kúpil raketu, neviem," zavtipkoval herec. 

Foto: SITA/AP/Evan Agostini/Invision
Zobraziť galériu (5)
Foto: SITA/AP/Evan Agostini/Invision  (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Napriek tomu ho poznáme z mnohých skvelých filmov. Svoje súkromie si stráži a podarilo sa mu udržať ho mimo médií. Od roku 2005 je šťastne ženatý s Argentínčankou Lucianou Bozán Barrosovou a majú spolu tri deti - Isabellu (15 rokov), Giu (12 rokov), Stellu (10 rokov) - a Matt si z predošlého vzťahu svojej manželky adoptoval 20-ročnú dcéru Alexiu. 

Viac o téme: AvatarJames CameronMatt Damon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu