Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Neuveriteľný úspech českého režiséra: Tento film ovládol hneď po premiére návštevnosť kín

(Zdroj: profimedia)

Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla hneď po premiére ovládol návštevnosť českých kín. Cez víkend prilákal do kinosál takmer 97.000 ľudí a na vstupnom zarobili 15,2 milióna korún (približne 597-tisíc eur). Druhé miesto so zhruba 21.000 divákmi a tržbami 3,5 milióna korún (približne 137 -tisíc eur) obsadila premiérová americká fantasy snímka Expedícia: Džungľa. Na tretie miesto potom zostúpil z predchádzajúceho prvého film režiséra F. A. Brabca o svete videnom očami túlavého psa Gumpa. Cez víkend ho videlo 17.000 ľudí, ktorí za vstupenky dali 2,6 milióna korún (približne 102-tisíc eur). Vyplýva to z údajov na webe Únie filmových distribútorov (UFD).

Snímka Prvok, Šampón, Tečka a Karel natočil Hartl podľa svojej rovnomennej knižnej prvotiny a štyria kamaráti uvedených mien si v ňom 20 rokov po maturite priznajú, že nežijú tak, ako si predstavovali, a rozhodnú sa s tým niečo urobiť. Prvoka v snímke stvárnil Martin Pechlát, Šampónom je David Švehlík a Tečkou Hynek Čermák, Karel nesie tvár Martina Hofmanna. Kinári s uvedením tejto snímky dúfali vo zvýšenú návštevnosť aj tržby, ktoré sa stále nedostali na úroveň pred pandémiou choroby COVID-19.

"Z výsledku prvého víkendu sme úplne nadšení. Lepšie to dopadnúť ani nemohlo. Kiná opäť konečne praskajú vo švíkoch, na veľmiestvch bolo vypredané, hocikde padlo aj niekoľko návštevníckych rekordov," uviedol k víkendovej sledovanosti Hartlova filmu producent Martin Palán z Bontonfilmu. So započítaním predpremiérových projekcií podľa neho film videlo cez 100.000 divákov.

Štvrtým najnavštevovanejším filmom v českých kinách bol cez víkend animovaný komediálny film režiséra Joela Crawforda Croodsovi: Nový vek. Videlo ho 12.800 návštevníkov kín. Zhruba o 3400 menej divákov mal v poradí piaty film, americkej akčnej sci-fi Black Widow so Scarlett Johanssonovou v hlavnej úlohe.

Do prvej desiatky sa dostal aj film Matky

Z českých filmov sa do prvej desiatky dostal ešte film Matky režiséra Vojtecha Moravca, ktorý sa od minulého víkendu posunul zo štvrtého miesta na šieste, a komédia Bábovky režiséra Rudolfa Havlíka. Snímka inšpirovaná rovnomennou knihou Radky Třeštíkovej rovnako ako minulý týždeň skončila na ôsmom mieste a od minuloročnej septembrovej premiéry ju videlo 173.000 ľudí.

Vo štvrtok do tuzemských kín distribúcia uvedie dokument Dagmar Smržová Chcem ťa, ak to dokážeš, ktorý rozpráva o tom, že nemožnosť hýbať nebráni handicapovanému človeku túžiť po láske. Premiéru bude mať aj čierna komédia debutujúceho režiséra Michala Nohejla s názvom Okupácia alebo snímka režisérky Barbory ​​Chalupovej Zákon lásky. Ukazuje, ako téma rovnako pohlavných manželských zväzkov v Česku rozdeľuje spoločnosť aj politikou. Zo zahraničnej produkcie do českých kín zamieri americko-austrálsky animovaný film Králíček Petr berie do zajačích alebo americký akčný film Samovražedný oddiel.

Viac o téme: Patrik Hartl
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu