Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poriadne dramatické TV TIPY: Týždeň bude plný napätia... Uvidíte najočakávanejší film Správa!

(Zdroj: Sprava.sk/D.N.A., s.r.o.)

Začal sa nám nový týždeň a my vám s ním tradične prinášame vaše obľúbené TV TIPY. Televízie stavili aj na tematiku holokaustu pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu, ktorý si si 27. januára pripomína celý svet. Pozrieť si budete môcť ale aj akčné filmy či drámy a pokračovanie série o Harry Potterovi.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Pianista

Píše sa rok 1939 a Szpilman má práve 28 rokov. Poľsko je napadnuté nemeckými vojskami, ktoré čoskoro vtrhnú aj do hlavného mesta - do Varšavy, a takmer okamžite uplatňujú tvrdé reštrikcie voči tamojšej židovskej komunite. Szpilman a jeho rodina - rodičia, brat a dve sestry - žili až dosiaľ spokojným životom, avšak teraz sú donútení podriadiť sa ponižujúcim pravidlám.

Okrem toho, že im dochádzajú peniaze a jedlo, musia pod hrozbou prísneho trestu nosiť na ruke Davidovu hviezdu. Nátlak sa postupne zvyšuje a rodina je na tom stále horšie. Preto musia predať obrazy, striebro, nábytok a nakoniec aj Szpilmanove drahocenné piano. Najväčšou ranou je však rozhodnutie, podľa ktorého majú byť všetci Židia umiestnení do uzavretého areálu, obohnaného vysokými múrmi - na miesto, ktoré čoskoro vstúpi do dejín ako Varšavské ghetto...

UTOROK 20:30 Dajto - Besnenie

Primatológ Davis Okoye, ktorý si drží ľudí od tela, zdieľa nepochybnú väzbu s Georgeom, mimoriadne inteligentnou gorilou o ktorú sa stará od jej dvoch rokov. Ale vykonaním nebezpečného experimentu, ktorý sa vymkne spod kontroly, zmení miernu opicu na zúrivé monštrum obrovských rozmerov.

A aby toho nebolo málo, čoskoro sa objavia aj iné druhy zvierat, ktoré boli podobne zmutované. Vzhľadom na to, že sa títo novovytvorení alfa predátori rútia naprieč krajinou a ničia všetko, čo im stojí v ceste, Okoye a jeho tím vytvárajú protilátku, ktorá má zastaviť globálnu katastrofu a zároveň zachrániť strach naháňajúce stvorenie, ktoré bolo kedysi jeho priateľom.

STREDA 20:30 Jednotka - Správa

Siedmeho apríla 1944 sa Alfrédovi Wetzlerovi podarilo čosi jedinečné - unikol spolu s mladším väzňom Vrbom z prísne stráženého tábora smrti Osvienčimu. Cieľom úteku však nebolo zachrániť si vlastný život, ale zabrániť umieraniu tisícov ľudí. Po smrteľne nebezpečnom putovaní došli na Slovensko, kde vznikla správa o genocíde. Tajnými cestami sa dostala až do rúk Winstona Churchilla a Franklina D. Roosevelta a zasiahla do vývoja 2. svetovej vojny. Príbeh plný napätia a emócií osloví diváka napínavou drámou úteku, absurditou vývoja dejín, ale aj vnútornou silou muža, ktorý sa postavil proti zvrátenosti systému.

ŠTVRTOK 20:30 Dajto - Transformers: Zánik

Automechanik Cade Yager sa snaží uživiť seba a svoju dospievajúcu dcéru Tessu opravovaním vrakov áut. Zúfalo sa mu nedarí, ale len do doby, než sa z jedného roztrieskaného náklaďáku stane Transformer a práve ten najdôležitejší - Optimus Prime. Cade z toho len ťažko môže mať radosť, pretože Amerika sa ešte úplne nespamätala zo súboja a autoboti sú  u vlády v nemilosti. Lidstvu však opäť hrozí zánik. 

PIATOK 21:40 TV Joj - Nebezpečná láskavosť

Všetko sa začne obyčajnou láskavosťou. Emily požiada svoju najlepšiu priateľku Stephanie, aby vyzdvihla jej syna zo škôlky. Lenže Emily si po neho už nepríde. Nedvíha telefón a neodpovedá ani na esemesky. Stephanie sa preto spojí s manželom Emily, Seanom, a spolu rozbehnú veľkú pátraciu akciu. S pribúdajúcimi informáciami postupne prichádzajú na to, že Emily bola v skutočnosti niekým úplne iným a jej pravú tvár vôbec nepoznali. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh plný šokujúcich zvratov, tajomstiev a odhalení, v ktorom majú hlavné slovo láska a pomsta. Stephanie Smothersová je slobodná matka, ktorá si založila vlog o rodičovstve.

Emily Nelsonová je zaneprázdnená pracujúca matka a PR riaditeľka módnej spoločnosti. Ich deti navštevujú tú istú základnú školu a vďaka nim sa Emily a Stephanie rýchlo spriatelia. Čas si organizujú tak, aby sa ich chlapci spolu mohli hrať a oni si vypili jeden či dva poháre prosecca. Počas jedného popoludnia sa Stephanie prizná, že ako tínedžerka mala sex s nevlastným bratom Chrisom. Emily je zasa nespokojná v svojom manželstve s anglickým profesorom Seanom Townsendom, ktorého kariéra nie je veľmi úspešná.

Emily prežíva pracovnú krízu, a tak poprosí Stephanie, aby vyzdvihla jej syna Nicka zo školy a postrážila ho, kým bude Sean v Londýne. Keď ale Emily dva dni nezdvíha telefón a nedá sa s ňou skontaktovať ani u jej zamestnávateľa, Stephanie zavolá na políciu. Dozvedá sa však nové informácie, ktoré jej kamarátka nikdy neprezradila. Kto vlastne Emily je?

SOBOTA 20:30 Markíza - Harry Potter a Ohnivá čaša

Harry Potter je prenasledovaný nočnými morami a vďaka nim ho jeho jazva bolí viac ako inokedy. Pred znepokojivými snami sa pokúša uniknúť tak, že so svojimi priateľmi Ronom a Hermionou navštívi majstrovstvá sveta vo "metlobale". Oblohu nad skandujúcimi fanúšikmi však rozžiari zlovestný úkaz - znamenie zla, podpis lorda Voldemorta. Vyčarovali ho jeho prívrženci, ktorí sa vyhýbajú verejnosti už od Voldemortovho zmiznutia pred trinástimi rokmi. Vtedy zavraždil Harryho rodičov. Harry túži po návrate za bezpečné steny školy kúziel v Rockforte, kde ho môže ochrániť profesor Dumbledor. Teraz bude ale všetko trošku inak.

Dumbledor oznamuje, že Bradavice budú organizovať Trojčarodejnícky turnaj, jednu z najpozoruhodnejších a najriskantnejších súťaží čarodejníckeho sveta. Každá z troch najväčších a najprestížnejších čarodejníckych škôl si vyberie jedného šampióna, ktorý bude plniť nebezpečné úlohy a bude sa snažiť získať cenný Trojčarodejnícky pohár. Študenti Dumbledor užasnuto sledujú, ako do Veľkej siene prichádzajú elegantné dievčatá z akadémie a chlapci z Durmstrangu a bez dychu čakajú na výber svojich šampiónov...

NEDEĽA 20:30 Markíza - Dokonalá lúpež

Zlodeji bez strachi a proti nim policajti bez limitov - drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členov elitnej policajnej jednotky, ktorá sa postaví do cesty skupine najúspešnejších zlodejov v krajine. Tí majú v pláne zdanlivo nemožný cieľ - vylúpiť losangeleskú pobočku Centrálnej banky Spojených štátov amerických. Do cesty sa im však postaví nekompromisný policajt Nick O'Brien (Gerard Butler), ktorý sa nezľakne ani bandy nebezpečných kriminálnikov...

Viac o téme: PianistaBesnenieSprávaNebezpečná láskavosť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu