Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tešte sa na nový film Zdeňka Trošku: Budete sa smiať a zároveň báť

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška (Zdroj: SITA)

Prípravy na nakrúcanie nového filmu Zdeňka Trošku s názvom Strašidlá sú v plnom prúde. Režisér má vybrané lokácie i obsadené všetky roly tejto rodinnej komédie, oznámila to producentka Dana Voláková. Nakrúcanie začne 23. septembra, na plátne sa objaví napríklad Tereza Kostková, Carmen Mayerová, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka a Tereza Bebarová.

"Film je o rodine strašidiel, ktorá žije v polorozpadnutej vile na kraji mesta a je tŕňom v oku susedom i 'úradnéhoSimla'. Jedného dňa dôjde zástupcom miestneho úradu trpezlivosť a vyšlú úradníka, aby nájomníkovvysťahoval. Tak znie ortieľ, vynesený nad rodinou hejkala Huga. Tá sa skladá z manželky a čarodejnice Patricie, čarodejnice tety Žofie, vodníka Bublu a víly Zorničky. Občas za Patriciou priletí na návštevu jej prvá láska upír Ignác z Temešváru," uviedla producentka k príbehu.


Mohlo by vás zaujať:Veľký sen Zdeňka Trošku: Chce nakrútiť film o slovenskej legende


Vyprataniu domu však chcú strašidlá za každú cenu zabrániť. Na celú rodinu čakajú nástrahy neznámeho sveta smrteľníkov. "Náš film prichádza s fiktívnym svetom, jeho vlastnou mytológiou a zákonitosťami. Nápad vytvoriť príbeh z prostredia kúziel a nadprirodzených bytostí je výzvou skombinovať realitu s nadreálnom, to je svet ľudí so svetom nadprirodzena," dodala Voláková. Rodinná komédia Strašidlá má podľa nej ambície vrátiť sa žánrovo do sveta fantázie aj ku klasickým trikovým technológiám, akými boli natočené také snímky ako Arabela, Dívka na koštěti či Ako utopiť doktora Mráčka.

Film sa bude nakrúcať v interiéroch i exteriéroch Stredočeského kraja, konkrétne v Lítne, Řevniciach, na zámku Líšný, v kúpeľoch Toušeň a v Prahe. V ďalších úlohách sa objaví Sára Sandevo, Petr Nárožný, Václav Postránecký, Matěj Hádek, Anna Polívková, Karel Dobrý, Martin Pechlát, Petr Čtvrtníček, Aleš Hama a Jitka Sedláčková. Spoločnosť Falcon má Strašidlá uviesť do kín 18. augusta budúceho roka.


Mohlo by vás zaujať:Troškove priznanie: Nakrúcam voloviny, lebo som zhrozený z ľudí


Zatiaľ posledný Troškov film Babovřesky 3 mal premiéru tento rok v januári.

Viac o téme: BabovřeskyZdeněk TroškaStrašidlá
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu