Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobré správy pre fanúšikov Mission: Impossible: Ak sa vám páčil Národ grázlov, tak...

Mission: Impossible - Národ grázlov
Mission: Impossible - Národ grázlov (Zdroj: Paramount Pictures)

Americký filmár Christopher McQuarrie prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter oznámil, že bude režírovať pripravovanú šiestu snímku z akčnej série Mission: Impossible.

Štyridsaťsedemročný rodák z New Jersey sa tak stane prvým režisérom, ktorý nakrúti viac než jeden diel tejto série. McQuarrie už totiž režíroval Mission Impossible: Národ grázlov (2015), pričom bol tiež autorom scenára. Ten napíše aj pre pripravovanú novinku a taktiež bude jedným z producentov. Nakrúcať by mali začať v auguste 2016, pričom v hlavnej úlohe sa znova predstaví Tom Cruise, ktorý stvárňuje Ethana Hunta. Okrem neho by si mali v šiestom diele zahrať aj Simon Pegg, Ving Rhames, Alec Baldwin či Paula Patton. Ich účasť však zatiaľ tvorcovia nepotvrdili.

Christopher McQuarrie je držiteľom Oscara za scenár snímky Podozriví (1995). Ako režisér má na konte filmy Únoscovia (2000), Jack Reacher: Posledný výstrel (2015) a spomínanú Mission Impossible: Národ grázlov, pričom pre všetky tri napísal aj scenáre. Ako scenárista sa podieľal aj na filmoch ako Valkýra (2008), Turista (2010), Jack, zabijak obrov (2013) a Na hrane zajtrajška (2014).

Viac o téme: Mission: ImpossibleChristopher McQuarrie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu