Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stephen King kraľuje kinám aj televízii: Tieto projekty z jeho pera uvidíte už čoskoro

Pennywise z hororu It Zobraziť galériu (3)
Pennywise z hororu It (Zdroj: SITA/Brooke Palmer/Warner Bros. Pictures via AP)

Diela kráľa napätia a hororu Stephena Kinga patria už desaťročia nielen medzi povinnú výbavu milovníkov kníh, ale aj filmov. Dôkazom toho sú legendárne snímky akými sú Zelená míľa či Vykúpenie z väznice Shawshank. V poslednom čase sa obrovského úspechu dočkal remake hororu It, čo v Hollywoode spôsobilo vlnu spracovávania množstva jeho príbehov na filmové či televízne projekty. My vám prinášame prehľad tých najočakávanejších.

It: Chapter Two

Čitateľom kníh je veľmi dobre známe, že horor It je rozdelený na dve časti. V prvej sme videli to, čo aj vo filme, zatiaľ čo druhá sa odohráva o 27 rokov neskôr a naši, už teraz dospelí hrdinovia sa opäť musia postaviť monštru, ktoré pozná ich najväčší strach. Nakrúcanie je momentálne v plnom prúde, Pennywisea sa podarilo zachytiť aj na niekoľkých fotografiách a nám nezostáva nič iné, len dúfať, že všetko sa podarí. Premiéry sa dočkáme presne o rok, 6. septembra.

Suffer the Little Children

Prekvapivé rozhodnutie pokúsiť sa sfilmovať pomerne krátku poviedku. Príbeh rozpráva o Emily, ktorá pracuje ako učiteľka a svoje najlepšie roky má už pomaly za sebou. Postupne začína zisťovať, že deti, ktoré momentálne učí, sa nielen že chovajú akosi podivne, ale očividne toho majú na rováši omnoho viac. Emily nakoniec dokonca začína pochybovať, či sú deti z tejto planéty. Bude skutočne zaujímavé sledovať, akosa tvorcovia popasujú s knižnou predlohou, pretože aj napriek kvalitnému materiálu ide skutočne o veľmi krátke dielo. O réžiu a scenár sa postaráSean Carter, dátum premiéry je neznámy.

Tvoril geniálne a šokujúce filmy: Stanley Kubrick začal vďaka narodeninovému fotoaparátu

Doctor Sleep

Snímka, ktorú by sme mohli zaradiť spoločne s It medzi tie najočakávanejšie. Prvú časť totiž veľmi dobre poznáte. V nej sme sledovali príbeh rodiny, v ktorej mal chlapec zvláštny dar, jeho otec sa snažil vyrovnať s alkoholizmom a mama s odlúčením od civilizácie. To všetko zaobalené do prostredia hotela, ktorý na zimu zatváral svoje brány. Stephen King po rokoch skutočne napísal pokračovanie kultového filmu/knihy Žiarenie. Tá sa zameriava na dospelého Dannyho, ktorý svoj dar využíva pri pomoci starým ľuďom prejsť na "druhú stranu." Hlavnú úlohu by si mal strihnúť Ewan McGregor, pričom premiéry sa dočkáme začiatkom roku 2020.

Jack Nicholson
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, internet, youtube)

Castle Rock

Keď sme spomínali, že King si podmanil nielen strieborné plátno, ale aj televíziu, odkazovali sme práve na tento projekt. V ňom sledujeme príbeh dobra a zla, ktorý sa odohráva v malom mestečku. Aby toho nebolo málo, dej je ako stvorený pre milovníkov všetkých kníh majstra hororu, keďže v ňom môžete sledovať množstvo rôznych odkazov na Kingove romány a poviedky. Prvá séria už premiérovala, no čo je dôležitejšie, streamovacia spoločnosť Hulusa rozhodla odklepnúť rovno aj druhú.

The Talisman

Čo všetko je ochotný urobiť chlapec, aby vyliečil svoju mamu z rakoviny? V románe Talisman sa pozrieme práve na to, ako takýto malý človiečik bude cestovať nielen vnašom svete, ale dokonca aj v tom paralelnom, len aby našiel tajomný Talizman, ktorý by mal mať schopnosť odvrátiť matkinu chorobu. O spracovaní predlohy sa hovorí už dlhšiu dobu, dokonca sa šušká, že o jej uvedenie na strieborné plátno sa usiluje Steven Spielberg. Práve ten niekoľkokrát uistil verejnosť, že filmu sa dočkáme v blízkej budúcnosti.

Stephen King kraľuje kinám
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

The Long Walk

Predstavte si dystopickú budúcnosť, Spojené štáty. Práve v týchto časoch sa koná brutálna súťaž, ktorej sa zúčastní rovných 100 chlapcov. Princíp je veľmi jednoduchý, stačí len kráčať. Nie je to však také jednoduché, ako si myslíte. Kráčať totiž musíte sústavne, cez deň i noc bez akejkoľvek prestávky. Pokiaľ spomalíte pod najnižšiu stanovenúhranicu rýchlosti, dostanete varovanie. Pokiaľ ich však nazbierate tri a spomalíte opäť, bez mihnutia oka vás zastrelia. Príbeh sa dá scenáristicky uchopiť veľmi zaujímavým spôsobom, dúfame teda, že sa toJamesovi Vanderbiltovi úspešne podarí.

Viac o téme: Stephen KingIt
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu