Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obrovský úspech pre Táňu Pauhofovú: Pôvabná Slovenka dostala prestížnu úlohu!

(Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

V novej špionážnej dráme HBO Europe Bez vedomia si v hlavnej úlohe zahrá Táňa Pauhofová. Po jej boku sa v novinke predstaví Britka Hattie Morahan a český herec David Nykl.

Seriál, ktorý bude mať premiéru vo všetkých teritóriách HBO Europe na 30. výročie Nežnej revolúcie, vykreslí jeseň 1989, Sovietske impérium otriasajúce sa v základoch a vo vzduchu visiacu zmenu. Nik však nevie, akú podobu bude mať.Profesionálna huslistka Mária a jej politicky angažovaný manžel Viktor sa po dvanástich rokoch londýnskeho exilu vracajú do Prahy. Rodinná návšteva sa však čoskoro zmení na drámu. Mária skončí v nemocnici, a keď sa preberie z bezvedomia, jej manžel je preč a nik netuší, kam zmizol.

„Aj keď sa príbeh odohráva v 80. rokoch, je absolútne aktuálny, a to aj pre našu polarizovanú spoločnosť. Je rozprávaný z Máriinho uhla pohľadu, čím typicky mužský žáner získava ďalší rozmer. Tým, že je špionážny príbeh netradične vyrozprávaný očami napohľad priemernej ženy, vzniká fascinujúca, pôsobivá a príťažlivá dráma, ktoré baví nielen nás, ale pevne dúfame, že zaujme aj čo najširšie publikum,” povedala kreatívna producentka HBO Europe Tereza Polachová, popri ktorej sa do produkcie seriálu za HBO zapojil aj Steve Matthews.

Šesťdielnu drámu režíruje Ivan Zachariáš, o jej scenár sa postaral Ondrej Gabriel a ako odborný poradca sa na novinke podieľal i spolupracovník CIA a svetovo uznávaný expert na špionážnu techniku H. K. Melton. „Máme obrovskú radosť, že pred i za kamerou sa zišiel taký vynikajúci tím, vďaka ktorému ožíva medzinárodná špionážna dráma. Ondrejov scenár reflektujúci zlomový moment v histórii strednej Európy získal v dnešnej výbušnej globálnej politickej klíme ďalší rozmer a Ivan zas dáva tomuto príbehu a dobe v ňom zobrazenej, ako aj jeho postavám svoj originálny režijný štýl a úplnú autenticitu," poznamenal výkonný viceprezident pre pôvodný obsah a produkciu Antony Root.

Viac o téme: Táňa Pauhofová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu