Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po megaúspešnom Aquamanovi prichádza ďalší film od DC: Toto o ňom musíte vedieť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Photo © Warner Bros)

Film Aquaman o vodnom superhrdinovi mal úspech, na ktorý DC už dlho čakal. Fanúšikovia odchádzali z kín nadšení, pričom najväčšiu zásluhu na tom mali najmä herci a parádne efekty. Aby toho nebolo málo, DC už dlhšie cez trailer láka na novú snímku o superhrdinovi s menom Shazam. Čo možno od neho očakávať a čo by mal divák vedieť?

Nie je to tak dávno, čo sme sa tešili na filmový trhák Aquaman. A ním aj naozaj bol. Veď už počas prvých 24 hodín predaja vstupeniek v USA zatienil aj Avengers: Infinity War od Marvelu. To je už čo povedať. Príbeh o hrdinovi aochrancovi oceánusi získal obrovské množstvo divákov. O tom, že bol film naozaj vydarený, hovorí aj zárobok. Aquaman zarobil parádnych1,121 miliardy amerických dolárov, pričom rozpočet bol v rozmedzí od 160 do 200 miliónov. Preto sa niet čo čudovať, že bude pokračovanie. A my sa už nevieme dočkať.

Aquaman
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DC)

Pre tých, ktorý naAquamana nestihli ísť do kina, ide o príbeh o populárnom superhrdinovi z dielne DC Comics,ktorý odhaľuje pôvod Arthura Curryho (Jason Momoa), napoly človeka, napoly obyvateľabájnej Atlantídy, ktorého životná cesta prinúti čeliť pravde nielen o tom, kým v skutočnosti je, ale zároveň preverí, či je hoden stať sa tým, pre čo bol zrodený... kráľom.

Novinka Shazam!

Kto miluje superhrdinov od DC, teraz sa môžetešiť na ďalšieho.Po obrovskom úspechu Aquamanavyzerá budúcnosť pre svet DCoveľa svetlejšie,v čom by mohlapokračovať novinka Shazam!, ktorá do kín dorazí začiatkomapríla. V každom z nás drieme superhrdina a k jeho prebudeniustačí len trocha mágie.V prípade Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolať jediné slovo - SHAZAM!- a tento veľkomestom ostrieľanýštrnásťročný chlapec v pestúnskej starostlivosti sa zásluhou starého kúzelníka zmení v dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi).

Shazam s dokonalým telom s vyrysovanými svalmi si však uchováva dušu dieťaťa a v dospelej verzii sa púšťa do všetkého, čo by robil každý tínedžer, keby bol obdarený superschopnosťami: užíval si ich!Vie lietať?Má röntgenové videnie?Dokáže rukami vrhať blesky?Dokáže sa vyhnúť skúške zo sociológie?Shazam sa vydáva otestovať hranice svojich schopností s radostnou bezstarostnosťou dieťaťa.Ale svoje schopnosti bude musieť zvládnuť rýchlo, aby mohol bojovať so smrtiacimi silami zla ovládanými Dr. Thaddeusom Sivanom (Mark Strong).

Čo by ste mali o Shazam! vedieť?

RežisérDavid F. Sandberg potešilnajmäľudí, ktorí predtým neobľubovali alebo nesledovali filmy o superhrdinoch z dielne DC."No, myslím, že tento film je hlavne o predstavení Billyho Batsona a Shazama,kto to je, ako semprišiel," vysvetlil Sandberg pre Digital Spy. Preto,ak by ste sa obávali, že si budete musieť spätne predtým, než na tento film pôjdete, pozrieťnapríkladJustice League,je tudobrá správa. Sandberg dodal, že nemusíte vidieť predchádzajúce svetové filmy DC."Nie, v tomto prípade je to veľmi samostatný film," vysvetlil."Rovnakonemusíte vidieť niektoré z ostatných filmov, pretože je to vlastne jeho vlastný príbeh," dodal.

Pôvodne sa hovorilo, že súčasťou filmu bude aj záporák Black Adam. No nakoniec sa rozhodlo, že Shazam aj Black Adam,ktorého si zahrá Dwayne Johnson,budú mať vlastnéfilmy."The Rock"sa dlho rozhodoval, či bude hrať postavu Shazama alebo jeho nepriateľa Black Adama.Vybral si tú druhú možnosť, pričomteraz údajnenie je vo filme vôbec. Namiesto toho čaká na svoj vlastný sólový film(je možné, že sa objaví v Jednotke samovrahov 2). Vďaka tomu sa najlepšie platený herec prvýkrát vyskytnev superhrdinovskom filme.Napriek aktuálnej viditeľnej absencii v Shazam! pôsobí vo filme ako výkonný producent.

Ako povedal v jednom rozhovore Levi, "neviem, kedy urobia samostatnýfilm (preBlack Adama), ale viem, že to je vpláne.A dúfam, že sa nakoniec Shazam a Black Adam dostanú do vzájomného boja, pretože by som rád nakopol The Rockovi zadok," dodal s humorom.

Po megaúspešnom Aquamanovi prichádza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Repro foto YouTube/Rapid Trailer)

Tvorcovia minulý týždeňpotvrdili, že Shazam!bude obsahovaťsedem smrteľných nepriateľov človeka, nazývaných tiež Sedem smrteľných hriechov. My vieme, že ide opýchu, závisť, chamtivosť, hnev, lenivosť, obžerstvo a smilstvo, ktoréboli vypustenézPandorinej skrinky. Je možné, že ichdoktorSivanapoužijev boji so Shazamom.

Ďalšie zaujímavosti

Film sa točil takmer štyri mesiace v Kanade. Rozpočet na jeho vytvorenie bol 90 miliónov amerických dolárov, čo je o dosť menej, ako tomu bolopri Aquamanovi. To ale vôbecnemusí byť ukazovateľom kvality snímky.

Ak steniekto nevedeli, alebo ste si nevšimli vďaka "blonďavému" zamaskovaniu, Shazam nie je preLeviho prvá komiksovka, v ktorejsi zahral. Predtým bol súčasťou Marveloviek, a to vo filmochThor: Temný svet a Ragnarok. Herec sa nedávno rozhovoril,prečo bol sklamaný jeho úlohou Fandralav Marvel Cinematic. Vysvetlil to v Digital Spy tak, že citíl,že Traja bojovníci neboli v rozprávaní úplne rozvinutí."Keď som dostal obsadenie ako Fandral, vedel som, že Trajabojovnícimôžu byť naozaj zábavnými postavami, ak by ich niekedy rozvinuli- no jednoducho to neurobili," opísal pocity Levi.

Zachary Levi ako Fandral vo filme Thor: Temný svet
Zobraziť galériu (4)
Zachary Levi ako Fandral vo filme Thor: Temný svet  (Zdroj: Photo © Walt Disney Studios Motion Pictures)

Na druhej stranevšakLeviuviedol, že keby jeho postava nebola zabitá, nikdy by nemohol hrať Shazam pre DC."Ak by som v tomfilme nezomrel, je tu veľká pravdepodobnosť, že by som nikdy nedostal rolu Shazama,pretožeby bola moja zmluva stále aktívna v spoločnosti Marvel," povedal. Ako ďalej dodal, všetko sa stalo tak ako malo a stopercentne to dopadlo v jeho prospech.

Bez ohľadu na to, čiShazambudetaký masívny hit ako Aquamanalebo nie, fanúšikovia môžuna pokračovanie "chvílu" čakať... ak sa to vôbec stane. Ako naznačil na twitterirežisér Sandberg, pokračovanie skôr vylučuje ako potvrdzuje. Každopádne, necháme sa prekvapiť.

Viac o téme: Shazam!Zachary Levi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu