Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chystá sa dvojdielny veľkofilm: Dubčeka stvárni herec z Ruska, zahrá si tu aj Depardieu

Oleg Meňšikov Zobraziť galériu (2)
Oleg Meňšikov (Zdroj: FB DUBČEK-Human Face-FREEDOM OR DEATH)

V pripravovanom dvojdielnom veľkofilme Dubček - Sloboda alebo Smrť a Dubček - Ľudská tvár stvárni Alexandra Dubčeka ruský herec Oleg Meňšikov.

"Výber hlavného predstaviteľa - postavy Alexandra Dubčeka nebol ľahký. Odkedy na projekte pracujeme, som sa aj s členmi tímu dôsledne zamýšľal a venoval výberu herca. Napokon, je to titulná postava nášho veľkofilmu. Z desiatok mien, ktoré prichádzali do úvahy, sa napokon urobil užší výber, až som sa fokusoval na jedného. Pre mňa ako hlavného producenta a autora projektu, pre produkčnú spoločnosť LECA production, je veľkým potešením, že našu ponuku prijal adept, ktorého sme určili ako výber číslo 1. Teším sa, že môžem zverejniť meno, na ktoré sa už dlhšie čakalo a zostávalo zatiaľ utajené," uviedol producent Andrej Antonio Leca.

Na spoluprácu s ruským hercom, ktorý sa predstavil v tituloch ako Unavení slnkom (1994), Barbier sibírsky (1998) alebo Legenda 17 (2013), sa veľmi teší."Stretnutie s Olegom sa nieslo vo veľmi príjemnom, srdečnom duchu a samotný Oleg vyjadril potešenie z nášho výberu a potvrdil, že sa rád ujme a stvárni významnú postavu v našom veľkofilme. Nasledoval podpis dohody o spolupráci, ktorá predchádza samotnej zmluve. Jeho charizmu a vyžarovanie vnímam ako veľmi blízke s postavou Alexandra Dubčeka, ktorý sa vo vrcholovej politike zapísal do svetových dejín svojou výraznou charizmou a doslova ľudskou tvárou, narozdiel od všetkých ostatných vtedajších mocnárov,"dodal producent.

Réžiu snímky má na starosti Chorvát Lordan Zafranović. Dej mapuje celý život Dubčeka a jeho rodiny, je plný zvratov a drámy, sleduje udalosti v širokom geopolitickom kontexte. Bývalého sovietskeho vodcu Leonida I. Brežneva vo filme stvárni Gérard Depardieu.

Gérard Depardieu
Zobraziť galériu (2)
Gérard Depardieu  (Zdroj: TASR/AP Photo/Axel Schmidt)

Viac o téme: Gérard DepardieuOleg MeňšikovDubček - Sloboda alebo Smrť a Dubček - Ľudská tvár
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu