Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Premiéra seriálu, ktorý prepíše dejiny: Toto sa v histórii HBO Europe stane prvý raz

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HBO)

Nový seriál Vlasť z produkcie HBO Europe bude mať premiéru 17. mája v 62 krajinách, vrátane Spojených štátov. Informoval o tom Bohuš Mäsiarčik zo spoločnosti Top of Mind.

Španielska dráma rozpráva viac ako tridsaťročný príbeh španielskeho Baskicka ohrozovaného teroristami, v ktorom sa sústredí na osudy dvoch rodín rozdelených násilnou udalosťou. "Vôbec prvýkrát v histórii bude produkcia HBO Europe v ten istý deň k dispozícii predplatiteľom v Spojených štátoch a zároveň v ďalších 61 krajinách naprieč Európou a Latinskou Amerikou," poznamenal Mäsiarčik.

V deň, keď ETA vyhlási prímerie, Bittori navštívi cintorín, kde je pochovaný jej manžel Txato, obeť teroristov. Pomyselne mu oznámi, že sa rozhodla vrátiť sa domov do dediny, kde žili, aby sa kruh konečne uzavrel. Bude schopná existovať v bezprostrednej blízkosti tých, ktorí ju pred i po útoku prenasledovali? Prevráti svoj život opäť naruby?

Bude schopná odhaliť identitu útočníka ukrytého pod kapucňou, ktorý v ten daždivý deň zabil jej muža? Bittorina prítomnosť v dedine spôsobí chaos. Rozzúri susedku Miren, jej niekdajšiu blízku priateľku a matku Joxe Mariho, pravdepodobného vraha Txata. Čo sa vlastne odohralo medzi tými dvoma ženami? Čo otrávilo životy ich detí i manželov, ktorí si boli v minulosti tak blízki?

VIDEO Premiéra seriálu, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HBO)

Prečo je priepasť medzi nimi tak hlboká, prečo sú vzájomné obvinenia natoľko pálčivé, že nedovoľujú navzájom si odpustiť? Seriál napísal Aitor Gabilondo na motívy bestselleru Fernanda Aramburu (v Česku vyšiel v nakladateľstve Akropolis pod názvom Vlasť). Réžie sa ujali Felix Viscarret a Óscar Pedraza.

Viac o téme: HBO EuropeVlasť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu