Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obľúbený komik režíruje svoj prvý film: Z obsadenia padnete na zadok, zahrá si aj Čeky

Michal Suchánek Zobraziť galériu (2)
Michal Suchánek (Zdroj: Photo © Archiv TV Prima)

Na začiatku augusta padla pod režijným vedením Michala Suchánka prvá klapka komédie Večierok. Film sa natáča v Prahe a okolí. Jeho premiéra je naplánovaná na 12. novembra. Komédia o stretnutí spolužiakov po rokoch vychádza zo Suchánkovej divadelnej hry. Snímka je pre neho režijným debutom. Informovala o tom za distribučnú spoločnosť Falcon Gabriela Vágner.

Divadelnú hru Večierok pred siedmimi rokmi uvádzal Suchánek v réžii Ondřeja Sokola v pražskom Divadle Broadway. "Pustiť sa do réžie celovečerného filmu malo pre mňa dva zásadné dôvody. Prvým bola efektivita práce. S autorom scenára sa poznám už od narodenia a nemusel mi teda dlho vysvetľovať, pre iných často nepochopiteľné, tvorivé pochody. Druhým zásadným dôvodom bola nechuť obliekať si každé ráno kostým. Takže musím poďakovať hercom, ktorí to vzali na seba. A ospravedlniť sa tým, ktorí v divadelnej verzii hrali, ale do filmovej zostavy sa nezmestili. Je to krutý svet ..., sťažuje sa hlavná postava filmu. Berme ho s nadhľadom ako ja beriem náš Večierok," uviedol Suchánek.

Obľúbený český herec a komik: FOTO Zaujal už ako malý chlapček... Miluje šport a doma je úplne iný

Konverzačná komédia o zraze spolužiakov začína na oslave kolaudácie rodinného domu manželskej dvojice spolužiakov Jiřího a Zdenky Hrdových, ktorých stvárňujú Jiří Langmajer a Taťána Dyková. Do domčeka postupne prichádza bývalá triedna kráska Kozounová (Nela Boudová), triedny komik Pudil (Marek Taclík), mimoriadne citlivý Richard (Karel Roden) a neúspešný spevák Pišta, ktorého hrá slovenský hudobník, moderátor a komik Marián Čekovský. Charakter stretnutia sa zmení v okamihu, keď sa dozvie nečakanú správu o kamarátovi, ktorý už nikdy nedorazí.

Marián Čekovský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Po dlhej dobe sa Suchánek znovu pracovne stretol na filmovom projekte s Jiřím Langmajerom. V posledných rokoch ich diváci znovu mohli vidieť spoločne napríklad v hokejovom seriáli Lajna 2 alebo nedávno v seriáli sKORO NA mizině.

"Keď sme hľadali námet na ďalší film, chceli sme niečo, čo by divákov v tejto dobe v kinách pobavilo. A z toho jasne vyplynulo, že scenár Michala Suchánka s jeho osobitým humorom je presne to, čo chceme točiť. A že on ako umelec je presne ten autor, ktorého sme si priali mať v tíme. A tiež sme si povedali, že by stálo za to, ukázať ho v trochu inom svetle a predstaviť ho ako režiséra," uviedli producenti Monika Kristl a Daniel Strejc.

Komediálny žáner je teraz v kinách žiadaný. Najnavštevovanejšou českou snímkou ​​leta je film 3Bobule, ktorý za mesiac od premiéry v kinách zaznamenal takmer 170.000 divákov. Veľkú návštevnosť vykazuje tiež komédia Chlap na striedačku režiséra Petra Záhradku. V roku 2019 sa stala najviac navštevovanou snímkou ​​komédia Ženy v behu, ktorá zaznamenala cez 1,54 milióna divákov a zarobila bezmála 212 miliónov českých korún (viac ako 8 miliónov eur)

Viac o téme: FilmMichal SuchánekVečierok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu