Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Storočný vojnový veterán, ktorý sa stal cez koronakrízu hrdinom: Natočia o ňom film, o TOMTO bude

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Joe Giddens/PA via AP, Danny Lawson/PA via AP)

V Británii sa chystá filmové spracovanie životného príbehu vojnového veterána Toma Moorea. Tento storočný muž sa tento rok na jar stal národným hrdinom vďaka svojej zbierke na podporu zdravotníkov preťažených počas koronakrízy. Moore si predstavuje, že vo filme by ho mohol hrať Michael Caine alebo Anthony Hopkins.

Zatiaľ nepomenovaná snímka sa bude venovať Mooreovej vojenskej kariére a ukáže, ako desivé zážitky z vojny ovplyvnili jeho ďalší život a aj tento rok na jar ho utvrdili v tom, že sa nemá vzdávať, aj keď má za sebou rakovinu kože a výmenu bedrového kĺbu, napísala britská BBC na svojich internetových stránkach.

Mooreovi sa podarilo vybrať 33 miliónov libier pre britských zdravotníkov. Dokázal to tým, že s pomocou chodítka pred svojimi stými narodeninami, ktoré oslávil 30. apríla, stokrát prešiel vzdialenosť 25 metrov okolo svojej záhrady. Svojim športovým výkonom si vyslúžil aj zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Kráľovná Alžbeta II. ho za jeho zásluhy v júli povýšila do rytierskeho stavu.

Tom Moore sa stal národným hrdinom kvôli zbierke pre britských pracovníkov cez koronakrízu  (Zdroj: SITA/Moore Family via AP)
Zobraziť galériu (2)
Tom Moore sa stal národným hrdinom kvôli zbierke pre britských pracovníkov cez koronakrízu (Zdroj: SITA/Moore Family via AP)  (Zdroj: SITA/Moore Family via AP)

"Neviem o žiadnych storočných hercoch," odpovedal Moore na otázku, kto by ho vo filme mohol hrať. "Som si istý, že Michael Caine alebo Anthony Hopkins by odviedli skvelú prácu, ak by boli ochotní zostarnúť," povedal. Cain má 87 rokov, Hopkins 82. Práva natočiť film o Mooreovi kúpila produkčná spoločnosť, ktorá má na svojom konte dve úspešné snímky o zrelých ľuďoch. Natáčanie plánuje na budúci rok.

Viac o téme: Tom Moore
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu