Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bojovník MMA hviezdou filmu: Taletovaný režisér ho točil už pred mnohými rokmi

Karlos Vémola
Karlos Vémola (Zdroj: SITA/Braňo Bibel)

Režisér Michal Samir zahájil natáčanie dokumentárneho filmu Karlos o bojovníkovi zmiešaných bojových umení MMA Karlovi "Karlosovi" Vémolovi.

Režisér sa s prvým Čechom, ktorý sa presadil do elitnej organizácie Ultimate Fighting Championship (UFC), pozná cez desať rokov, už z čias Vémolovho života v Londýne. Prvá klapka dokumentu padla pre scény na záver filmu, pri oslave ročných narodenín jeho dcéry. Podľa tvorcov ale nejde o šťastný koniec, ako skôr o záver druhej kapitoly Vémolovho života. ČTK o tom za distribučnú spoločnosť Bontonfilm informoval Lukáš Vedral.

"Poznáme sa dlho, intuitívne som točil Karlosa už pred mnohými rokmi v Londýne. Máme preto natočeného Karlosa nie ako celebritu, ale ako naozajstného chlapca z Olomouca, čo sa pretĺka životom," uviedol režisér Samir. Vémola poskytol tvorcom aj archív osobných fotografií.

Zápasy MMA sa pohybujú na pomedzí športu, zábavy a bulváru. Film Karlos nie je športový dokument o drine a zápase, ale film o extrémnej osobnosti v extrémnej dobe. Vémolov život bol vždy plný protikladov. Ako malý sa bil na uliciach Olomouca, po škole odišiel do Londýna, kde sa živil ako vyhadzovač, preslávil sa, ocitol sa v drsnom anglickom väzení, znovu sa preslávil, vypredal pražskú O2 arénu a stal sa celebritou.


Mohlo by vás zaujímať: Legendárny Kroupa z Marečku, podejte mi pero! Pre herectvo sa postavil otcovi... Bol trikrát ženatý


"Karlosov svet je v mnohom neuveriteľný, absurdnejší a vyhranenejší než fikcia. Ak mi niečo pripomína, tak filmy Guya Ritchieho, s londýnskym podsvetím, špinou ulice i luxusom," podotkol Samir.

Jedným z producentov filmu Karlos je Matěj Chlupáček, s ktorým Michal Samir ako scenárista pripravil v roku 2016 aj adaptáciu Erbenovej Polednice.

Tridsaťpäťročný Vémola, prezývaný Terminátor, zaznamenal v UFC v šiestich zápasoch bilanciu dvoch výhier a štyroch porážok. Niekdajší kulturista a zápasník, ktorý tento rok 1. júla oslávil tridsaťpäťku, je držiteľom niekoľkých titulov v strednej a v poloťažkej váhe, a to v českých aj anglických organizáciách.

Vlani v novembri zviedol prestížny česko-slovenský súboj s Attilom Véghom v pražskej O2 aréne. Végh, bývalý šampión prestížnej organizácie Bellator, knokautoval českého rivala už v prvom kole a pred vypredanou arénou ukončil jeho jedenásťzápasovú víťaznú sériu. Vémola potom podstúpil operáciu ramena a dlho rehabilitoval. Do Oktagonu sa víťazne vrátil tento rok 17. októbra po takmer ročnej prestávke, keď v Brne porazil Thomasa Robertsena z Nórska. Naposledy 5. decembra po 122 sekundách zvíťazil nad Václavom Mikuláškom.

Viac o téme: Karlos Vémola
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu