Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Autori filmu o českej vrahyni prichádzajú s NOVINKOU: My, ktorí nezapadáme! Inšpirovali sa gréckou klasikou

(Zdroj: Youtube)

Autori filmu Ja, Olga Hepnarová, ktorý zožal ocenenie v tuzemsku i zahraničí, začali natáčať nový film Nikto ma nemá rád. Film o žene, ktorá stratila svoju jedinú životnú lásku, podporil Štátny fond kinematografie piatimi miliónmi korún a uvedenie do kín je v pláne na leto 2023. Za distribučnú spoločnosť Bontonfilm informoval Lukáš Vedral.

Melodráma Nikto ma nemá rád vzniká v medzinárodnej koprodukcii producentov z Česka, Slovenska, Francúzska a Švajčiarska, s medzinárodným obsadením a za podpory filmového festivalu v Berlíne.

Film o ľuďoch, ktorí nezapadajú do spoločnosti

Podobne ako Ja, Olga Hepnarová aj Nikto ma nemá rád bude podľa tvorcov vizuálne a autorsky výrazným filmom ​​o ľuďoch, ktorí každý svojím spôsobom nezapadajú do spoločnosti. Hlavnou hrdinkou je osamotená Sára, ktorá sa nečakane zamiluje do tajomného muža. Ani jeden z nich však nespĺňa predstavy okolia a ich vzájomný vzťah sa stane neprijateľným.

"Obaja hlavní hrdinovia, Sára i Martin, sa od okolia odlišujú. Napriek tomu a napriek svojim pochybnostiam sú ale silnými osobnosťami a nevzdávajú sa lacno. Ich úsilie o šťastie presahuje bežnú každodennosť," uviedol jeden z dvojice režisérov Tomáš Weinreb.

Inšpirovala ich Antigona

Výrazným inšpiračným zdrojom scenára Nikto ma nemá rád bola klasická grécka dráma Antigona. "Už od počiatku sme ale chceli, aby sa dej odohrával v súčasnosti," doplnil druhý z režisérov Petr Kazda. "Napísali sme príbeh, v ktorom chceme ukázať, že život nemožno chápať a vnímať len rozumovo a pragmaticky, pretože vo všetkom, čo sa okolo nás deje, môže byť skrytý nejaký objav alebo otrasná pravda," dodal.

V hlavných úlohách sa predstavia slovenská herečka Rebeka Poláková a litovský herec Mantas Zemleckas. Ďalej hrajú Miroslav Hanuš, Hana Vágnerová a tiež Barbora Bobulová, známa z rozprávky Nesmrteľná teta, ktorá potom hrala v Taliansku, kde získala niekoľko cien.

"S Oľgou Hepnarovou Petr s Tomášom debutovali v Berlíne a iniciovali sekcii Berlinale Panorama, festival nás potom s naším novým projektom podporil v industry sekcii vo fáze vývoja výberom na Copro-market 2018. Aj teraz sa zaujímajú, ako práca pokračuje a ako sa film vyvíja," uviedol producent Vojtěch Frič. Berlinale podľa neho dlhodobo sleduje výrazných autorov, ktorí debutovali na ich akcii.

Viac o téme: Olga HepnarováNikto ma nemá rád
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu