Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Česku sa uskutočnila exkluzívna predpremiéra: Posledná snímka oscarového režiséra

(Zdroj: Youtube/Netflix Česká Republika)

Exkluzívnu predpremiéru zažili diváci dvoch karlovarských kín, v ktorých sa premietala posledná snímka oscarového režiséra Paola Sorrentina Božia ruka. Premietanie je súčasťou hudobno-filmového projektu Variácie, ktorý pripravil Medzinárodný filmový festival (MFF) Karlove Vary a Česká filharmónia. Variácia pokračovala aj v sobotu dvoma koncertmi a dvoma ďalšími premietaniami.

V autobiograficky ladenom filme zasadenom do Neapola polovice osemdesiatych rokov sa Sorrentino vyznáva k láske k rodnému mestu a jeho obyvateľom, ale aj k svojej láske k futbalu. Film natočený pre Netflix je možné vidieť v Karlových Varoch mimoriadne, po dvoch dnešných predstaveniach v mestskom divadle a kine Čas.

Projekt Variácie sa pokúša do festivalových Karlových Varov dostať výnimočné filmové a hudobné zážitky aj mimo klasického termínu filmového festivalu. "Neoddeliteľnou súčasťou každého filmu je aj hudba, a preto sme hľadali možnosť, ako prepojiť tieto dve na sebe nezávislé umelecké oblasti - film a hudbu. Pre náš zámer sme nemohli získať lepšieho partnera, než je Česká filharmónia, ktorá zosobňuje jedinečnú tradíciu na poli českej hudby," uviedol prezident MFF Jiří Bartoška.

"Priali sme si spojiť jedinečnú atmosféru Karlových Varov s hudbou a filmom na tej najvyššej úrovni. Priali sme si priviesť do mesta festivalovú atmosféru v hlavnej koncertnej sezóne," doplnil generálny riaditeľ Českej filharmónie David Mareček.

V sobotu sa návštevníci mohli tešiť okrem ďalšej projekcie Božej ruky aj na predpremiéru tohtoročnej štedrovečernej rozprávky Českej televízie Ako si nevziať princeznú. V žriedlovej kolonáde potom zahrL komorný orchester Vivaldiho Štyroch ročných období a večer v mestskom divadle diváci začuli špeciálny program vytvorený pre projekt Variácie Česká filharmónia hrá Dvořáka.

Viac o téme: NetflixKarlovy VaryPaolo SorrentinoBožia ruka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu