Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chcete mať bezva ženskú na krku? V exkluzívnom VIDEU zistíte, ako na to!

Záber z filmi Bezva ženská na krku Zobraziť galériu (5)
Záber z filmi Bezva ženská na krku (Zdroj: cinemart)

Česká produkcia ponúka opäť niečo nové zo svojej tvorby. Pod taktovkou režiséra Tomáša Hoffmana sa do slovenských kín dostáva film o ženskej odvahe nájsť samu seba. Ako prví môžete exkluzívne vidieť trailer o problémoch i svetlých stránkach života ženy.

Bezva ženská na krku je komédia o ženskej odvahe, o hľadaní samej seba. Je to príbeh o hrdosti, odhodlaní a problémoch, s ktorými sa aj tá najlepšia ženská zo všetkých môže stretnúť na ceste za samostatnosťou a láskou. Tvorcovia snímok Ženy v pokušení a Muži v naději vám ponúkajú ďalšiu českú romantickú komédiu.

Chcete mať bezva ženskú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: cinemart)

Producentovi a režisérovi Tomášovi Hoffmanovi sa so skvelými hercami tvorilo naozaj výborne: "Mali sme obrovské šťastie - podarilo sa nám do filmu získať presne to obsadenie, ktoré sme chceli a nemuseli sme robiť žiadne kompromisy," povedal mladý debutujúci režisér.

Chcete mať bezva ženskú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: cinemart)

Scenárista a producent Jiří Vejdělek priblížil divákom aj nečakané komplikácie, ktoré sa počas procesu nakrúcania vyskytli: "Kým som písal scenár na mieru pre Petru (Hřebíčkovú), stihla otehotnieť. Preto sme museli na ´bezva ženskú´ viac než rok počkať. Určite sa to však vyplatilo. Síce jej museli kostymérky ušiť o čosi väčší kostým a musel som počítať s pauzami na kojenie, no Petra bola po pôrode oveľa trpezlivejšia. Bolo na nej cítiť ženskú vyrovnanosť, ktorá sa dokáže pobiť so životnými malichernosťami."

Čo čaká divákov v novom českom filme?

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková)je na plný úväzok milujúcou manželkou charizmatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). No iba dovtedy, kým ju na prahu štyridsiatky milým a korektným spôsobom požiada o rozvod... Pre mnohé ženy je to zložitá predstava, ale aj v tomto veku môže žena začať nový život. Eliška sa preto rozhodne začať od nuly ako učiteľka v malej českej dedinke.Rázny starosta (Miroslav Táborský) nasťahuje Elišku do jedného domu so svojským Božíčkom (Ondřej Vetchý), ktorý vďaka svojím vlastným skúsenostiam so „ženskými definitívne skončil“. Podarí sa Eliške zmeniť jeho názor, a nebodaj aj Božíčkovu svojskú povahu?

Chcete mať bezva ženskú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: cinemart)

Predstaviteľka hlavnej úlohy bola z filmu nadšená: "Je to inteligentná žena, ktorá mala šťastie alebo skôr smolu, že nikdy nepracovala a keď sa dostane na dno, bije sa s krízou s bláznivou odvahou a energiou," povedala herečka. Ondřej Vetchý vzal úlohu najmä kvôli režisérovi: "Poznám ho ako producenta, dobrého a slušného človeka. Viem, že ako režisér, ktorý točí svoj prvý film, musí mať obavy, ale zároveň musí všetko vymyslieť a to je naozaj obrovská zodpovednosť," povedal na adresu Hoffmana. Slovenskej premiéry sa diváci dočkajú 20. októbra.

Chcete mať bezva ženskú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: cinemart)

Viac o téme: Muži v nadějiOndřej VetchýBezva ženská na krkuTomáš Hoffman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu