Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Návrat Ľadového kráľovstva či vyvrcholenie Avengers: Disney budúci rok prevalcuje konkurenciu

Frozen
Frozen (Zdroj: SITA)

Štúdio Disney je tu s nami už takmer 100 rokov, počas ktorých nám prinieslo neuveriteľné množstvo nestarnúcich klasík. Z malej továrne na detskú radosť sa postupne stal gigant nepredstaviteľných rozmerov.

Štúdio kúpilo Marvel, vlastní Pixar, príbehy z preďalekej galaxie (Star Wars) a všetko nasvedčuje tomu, že protimonopolný úrad schváli aj niekoľko miliardovú kúpu štúdia Fox. Poďme sa teda pozrieť, čo Disney prinesie budúci rok do kín. Jedno je ale už teraz isté, opäť bude najziskovejším na svete.

Leví kráľ (18. júl)

Jedna z najoriginálnejších animovaných snímok vôbec. Cesta vyhnaného Simbuv jeho kráľovskej stope po smrti otca, ktorú spôsobil zákerný Scar, sa vryla do pamäte azda každému. Podľa ukážok nás čaká spracovanie klasického príbehu, takže je veľmi nepravdepodobné, že by sme videli nejaký iný príbeh.Hlasy známym postavám prepožičajú herciakoDonald Glover, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Billy Eichner, Alfre Woodard, BeyoncéčiJohn Oliver. Trailer vyzerá fantasticky a pieseň Circle of Life spôsobí zimomriavky.

Ľadové kráľovstvo 2 (26. november)

Štúdio o pokračovaní mlčí ako hrob a dokonca aj samotný príbeh je stále zahalený pod rúškom tajomstva. Animák v kinách zarobil takmer 1,3 miliardy, takže je jasné, že tvorcovia si dajú rozhodne záležať. Šušká sa, že Disney by mohlo z Elsy urobiť prvú homosexuálnu animovaný postavu vo svojej histórii. Či sú však na niečo také pripravení ľudia na Slovensku, jediskutabilné.

Toy Story 4 (8. august)

Prvé Toy Story v roku 1995 spôsobilo v kinematografii revolúciu. Išlo o vôbec prvý kompletne animovaný celovečerný film, ktorý dorazil do kín. Každýďalšídiel bolnádhernou jazdou do čarovného sveta hračiek, v ktorom sa vždy niečo dialo. Mnoho fanúšikov považovalo príbeh po tretej časti za ukončený. V Pixare si očividne povedali, že sa pokúsia prekonať dokonalú tretiu časť a pustili sa do prípravy pokračovania. V ňom sa vrátia aj všetci naši známi hrdnovia ado príbehu zasiahne nová hračka menom Forky, vyrobená z jednorázovej plastovej vidličky. Dúfame, že sa dočkáme dôstojnej štvrtej časti.

Star Wars: Epizóda IX (19. december)

Lucasfilm zaryto mlčí o tom, čo nás vo finálnej časti hlavnej dejovej línie (plánujú sa spin-offy z tohto sveta) čaká. Je isté, že príbeh Skywalkerovcov sa definitívne uzavrie a žiadna Epizóda X už nevznikne. Vieme, že sa po rokoch vrátiBilly Dee Williams v úlohe Landa a tvorcovia potvrdili, že použijú aj scény zosnulej Carrie Fisher, ktoré vznikli ešte počas nakrúcania The Force Awakens. Všetci určite chcú, aby koniec najslávnejšej filmovej ságy dopadol čo najlepšie a najepickejšie, no uspokojiť predstavy všetkých fanúšikov je asi nemožné.

Avengers: Endgame (25. apríl)

Môžeme pokojne povedať, že ide o najočakávanejšiu snímku budúceho roka. Prvá ukážka filmusa totiž za 24 hodín stala vôbec najsledovanejšou v histórii.Polovica vesmíru sa ocitla v prachu, pričom strata postihla každého z našich milovaných postáv. Vracajú sa herciakoRobert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Paul Rudd, Don Cheadle, Karen Gillan a aj nováčik Brie Larson.

Je to tu! Marvel zverejnil PRVÝ trailer pokračovania Avengers: VIDEO V hre je epický a temný zážitok

S príchodom filmu do kín sa skloňuje aj možnosť prepisovania historických tabuliek. Endgame má azda najväčšiu šancu zosadiť po desiatich rokoch z trónu Avatar čoby najziskovejší film kinematografie (2,78 miliardy dolárov).

Samozrejme, že toto ani zďaleka nie sú všetky snímky, ktoré Disney pošle v roku 2019 do kín, Spomenúť ešte môžeme Dumba, Captain Marvel, pokračovanie Spider-Mana, ktorý sa z veľkej časti točil v Prahe a okolí či hranú verziu Aladina. Tešíte sa?

Viac o téme: DisneyStar WarsFrozen 2Leví kráľAvengers: Endgame
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu