Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Česi čoskoro vypustia do kín netradičný projekt - paródiu na kriminálky

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Falcon)

Česká komédia Prípad mŕtveho nebožtíka, ktorá je paródiou na tuzemské i zahraničné kriminálky, vstúpi do kín 16. januára.

Príbehom režiséra a producenta Miloslava Šmídmajera nás sprevádzajú štyria hlavní vyšetrovatelia v podaní hercov Hany Vágnerovej, Davida Novotného, ​​Martina Pechláta a Lukáša Příkazkého. Podľa tvorcov film ponúka absurdné situácie, napríklad patológa, ktorý sa bojí krvi.

Zároveň si ale ponecháva určitú logiku. V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa Gabriela Vágner. Film potvrdzuje príslovie "nie sú malé role", ponúka ich totiž hneď niekoľko. Stvárňujú ich pritom výrazné české herecké osobnosti ako Martin Myšička, Eva Holubová, Lenka Krobotová a ďalšie.

"Je veľmi zriedkavé, aby herec, ktorý má napríklad jednodňové natáčanie zložené zo štyroch viet, meral cestu na pľac a venoval tomu čas. Urobilo mi veľkú radosť, že tak vo filme môžeme mať Aničku Polívkovú ako upratovačku, Martina Myšičku ako primára alebo napríklad Kláru Issovú ako susedku,"vysvetlil producent a režisér Šmídmajer.

Hlavnou postavou komédie je major Prubner, ktorého stvárňuje David Novotný. Spolupracuje na vyšetrovaní podivného prípadu vraždy. Vo filme nechýbajú zparodované tradičné hlášky z rôznych detektívnych seriálov, ani dávka čierneho humoru. Napríklad Milan Steindler hrá vo filme patológa, ktorému je zle z krvi. Práca ho ale baví a nevie nič iné. Celovečerná snímka Prípad mŕtveho nebožtíka podľa scenára Lumíra Holčáka vznikala takmer celý tento júl v Olomouci. Časť scén potom filmári dotáčali na začiatku septembra v Litoměřiciach.

VIDEO Česi čoskoro vypustia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Falcon)

Miloslav Šmídmajer je český filmový producent, režisér a scenárista pôvodom práve z Litoměřic. V posledných rokoch režíroval napríklad komédiu Zobudím sa včera z roku 2012 s Jiřím Mádlom v hlavnej úlohe či romantickú komédiu Milujem ťa modro z roku 2017. Ako režisér pracoval aj na rozprávke Peklo s princeznou. V roku 2009 nakrútil tiež dokumentárnu snímku o oscarovom režisérovi Milošovi Formanovi s názvom Miloš Forman: Čo ťa nezabije...

VIDEO Česi čoskoro vypustia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Falcon)

Viac o téme: FilmDavid NovotnýEva HolubováPrípad mŕtveho nebožtíkaMartin MyšičkaLenka KrobotováHana VágnerováNovinka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu