Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO Texty jeho piesní pozná úplne každý: Do kín prichádza snímka Voda čo ma drží nad vodou

Film Voda čo ma drží nad vodou
Film Voda čo ma drží nad vodou (Zdroj: Continental Film)

Do slovenských kín príde 28. novembra česko-slovenský film Voda čo ma drží nad vodou. Snímka režiséra Tomáša Magnuseka divákom a diváčkam predstaví život básnika a hudobného textára Jozefa Urbana, ktorý pred dvadsiatimi rokmi tragicky zahynul pri autonehode.

Český filmár nakrútil snímku podľa knihy Pivo u Chárona s Jožom Urbanom (2014) od spisovateľa Ondreja Kalamára, ktorý sa podieľal aj na scenári filmu. Voda čo ma drží nad vodou sa zameriava prevažne na posledných sedem rokov básnikovho života a vrcholí práve napísaním známeho titulného hitu. Novinka popisuje okolnosti vzniku piesne, ale aj Urbanove lásky, nádeje, vzostupy či pády.

Básnika stvárňuje Roman Pomajbo, ktorý podľa Kalamára podal obdivuhodný výkon. „Mnohí sa zatvária prekvapene a pýtajú sa, či je na to vhodný. Po skúsenostiach z natáčania môžem povedať: veľmi vhodný,“ vyjadril sa tvorca. Okrem Pomajba si vo filme zahrali aj Robert Roth, Lukáš Latinák, Andrea Kerestešová Růžičková, Martin Dejdar, Jan Kanyza, Svatopluk Skopal, ale aj Vašo Patejdl či Oľga Záblacká.

Viac o téme: FilmRoman PomajboVoda čo ma drží nad vodou
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu