Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

VIDEO Najzaujímavejší slovensko-český film posledných rokov? Hrajú v ňom tie najzvučnejšie mená

Snímka Muž so zajačími ušami Zobraziť galériu (3)
Snímka Muž so zajačími ušami (Zdroj: YouTube/GarfieldFilmSK, Tlačová správa)

Dva mesiace pred premiérou nového slovensko-českého filmu Muž so zajačími ušami avizuje najnovší počin režiséra Martina Šulíka práve zverejnený trailer. Ide o lyrickú komédiu o mužovi, ktorému sa život prevráti zo dna na deň, ale aj rozprávanie o našich predstavách o živote, aké môžu byt niekedy mylné a zároveň smutné aj komické. Informovala o tom PR manažérka Perla Žinčíková.

Snímka je plná skvelých slovenských a českých hercov. Postava hlavného hrdinu, spisovateľa Jozefa, bola písaná priamo na telo Miroslavovi Krobotovi, uznávanému českému režisérovi, ktorý sa v zrelom veku stal rovnako oceňovaným a obľúbeným hercom. V úlohe jeho najlepšieho priateľa sa predstaví legendárny Oldřich Kaiser.

Snímka Muž so zajačími
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/GarfieldFilmSK, Tlačová správa)

"V prípade Oldřicha Kaisera mal Martin Šulík jemnú obavu, či nie je príliš odvážne požiadať ho o spoluprácu. Nakoniec však diváci uvidia, prečo to hrá práve on," prezradil producent filmu Rudolf Biermann. Dodal, že oproti tomu bolo veľmi ľahké obsadiť ženské postavy. Manželku hlavného hrdinu stvárnila Zuzana Kronerová, jeho priateľku Alexandra Borbély a spisovateľovu dcéru si zahrala Táňa Pauhofová.

V Románe pre ženy hviezdila pred 15 rokmi: FOTO Neuveriteľné! Po troch deťoch vyzerá fantasticky

Kronerová si spoluprácu s režisérom filmov Neha, Všetko čo mám rád, Záhrada, Cigán či Tlmočník vyskúšala prvýkrát. "Ja som už ani nedúfala, že budem s Martinom Šulíkom nakrúcať. Nehovorím, že by som na to myslela celý život, ale som veľmi potešená, že som s ním mohla na tomto filme pracovať," uviedla herečka.

Snímka Muž so zajačími
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/GarfieldFilmSK, Tlačová správa)

Šulíkov desiaty hraný film príde do kín 22. októbra. Na jeho scenári spolupracoval režisér so svojim dvorným spoluscenáristom Marekom Lešcákom. Tentoraz ponúkajú príbeh o mužovi, ktorý jedného dňa získa nečakanú schopnosť - mimoriadny sluch v podobe zajačích uší. Ten mu umožňuje výborne počuť nielen hlasy ďalších ľudí, ale predovšetkým ich myšlienky.

Viac o téme: Martin ŠulíkMuž so zajačími ušamiMiroslav Krobot
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu