Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

TRPKÝ OSUD českej herečky: Manžel jej robil šialené veci a... Syn sa po jeho smrti obesil!

Dana Syslová Zobraziť galériu (2)
Dana Syslová (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Jej život nebol prechádzka ružovou záhradou! Česká herečka Dana Syslová (77), ktorá sa preslávila napríklad účinkovaním vo filme Bota jménem Melichar, účinkovala v mnohých ďalších počinoch a stvárnila viacero zaujímavých postáv. Pred kamerami je dodnes aktívna. V súkromí si však prešla viacerými náročnými obdobiami...

Herečkiným manželom bol totiž kolega Vlastimil Hašek (†63), ktorý bol podľa jej slov veľkým cholerikom. Boli spolu 25 rokov. „Nemala som otca a dedo zomrel skoro. Asi mi chýbal mužský vzor, tak som si vzala o 18 rokov staršieho muža,” uviedla Syslová v relácii Moje místa. 

S Vlastimilom boli úplne odlišní. „Ja milujem prírodu a on ju neznášal. Dostať ho na prechádzku bolo veľmi náročné. Bol typický krčmový a kaviarenský typ. Ale mal zmysel pre humor a vedel variť,” dodala herečka.

Nie raz sa kvôli jeho cholerickej povahe ocitla v nepríjemných situáciách. Manžel na ňu zvykol kričať, keď prišla domov o pár minút neskôr, alebo napríklad keď odložila pohár na iné miesto, než mala. „Bolo to búrlivých 25 rokov, ale krásnych. On bol hrozný cholerik a kričal kvôli každej somarine,” zverila sa Dana. 

Dana Syslová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Zrejme táto cholerická povaha sa tiež podpísala pod to, že mal Hašek tri infarkty. Ten posledný, v roku 1992, sa mu stal osudným. V tom istom roku musela herečka čeliť obrovskej tragédii. Jej syn Jiří sa totiž obesil. Vraj ťažko niesol práve smrť otca. „Bolo to strašné obdobie. Roky som žila akoby v hmle. Ani si to nepamätám” uzavrela Syslová, ktorá má ešte syna Daniela. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu