Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VOJNA v českom šoubiznise: 15 rokov NEPRIATEĽSTVA Miroslava Donutila so slávnejším kolegom!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: TV Joj/ČT)

PRAHA - V uplynulých dňoch by legendárny český herec Luděk Munzar oslávil svoje 90. narodeniny. 26. januára 2019 však naposledy vydýchol vo veku 86 rokov. Dlhé roky svojho života nedokázal prísť na meno mladšiemu kolegovi Miroslavovi Donutilovi (72). Svojou averziou sa vôbec netajil. No kedy a prečo vlastne ich spor začal?

Luděk Munzar patril k slávnym českým divadelným, ale aj dabingovým hercom. Začiatkom 90. rokov bol spolu so svojou manželkou Janou Hlaváčkovou hviezdou súboru Národného divadla. V tom istom roku však divadlo zmenilo riaditeľa - stal sa ním Ivan Rajmont, ktorý sa rozhodol inovovať nielen repertoár, ale aj herecké obsadenie. 

Do súboru prizval hercov z mimopražských divadiel... A jedným z nich bol aj Miroslav Donutil. Čo konkrétne Munzarovi na novom kolegovi vadilo, nevedno. No on, ani jeho manželka sa netajili tým, že s jeho prítomnosťou v divadle zásadne nesúhlasia. 

VOJNA v českom šoubiznise:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

„Vtedy ma navštívil a ako ministra kultúry ma priamo požiadal, aby som proces prijímania hercov z divadla, v ktorom vtedy hral pán Donutil, do Národného divadla nedopustil, aby som ho zastavil. Rozhodnutie som však nechal na pánovi Rajmontovi,“ vysvetlil v relácii Neobyčajné životy vtedajší minister kultúry Milan Uhde. 

A zatiaľ, čo hviezda Miroslava Donutila stúpala, Munzar a jeho manželka z Národného divadla odišli. Dôvodom vraj bolo, že sa im nepáčilo, akým smerom sa divadlo vydalo. Donutil však prezradil, že po dlhých 15 rokoch nepriateľstva, si s Munzarom nakoniec sadli a všetko si vysvetlili. 

VOJNA v českom šoubiznise:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

„S pánom Munzarom sme si sadli k stolíku, dali si kávu. Všetko sme si vyrozprávali, došlo ku krásnemu porozumeniu a mávnutiu rukami,“ povedal pre Český rozhlas pred časom Donutil. 

Luděk Munzar sa narodil 20. marca 1933 v mestečku Nová Včelnice. Vyštudoval Vyššiu hospodársku školu v Hradci Králové. Pôvodne chcel byť vojenským pilotom, v čom ho podporoval aj jeho otec. Nakoniec dal prednosť herectvu a v roku 1952 sa zapísal na Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení (DAMU) v Prahe.

VOJNA v českom šoubiznise:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Miroslav DonutilLuděk Munzar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu