Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úmrtie filmového náčelníka Apačov: Zlomilo srdcia mnohým ženám

Pierre Brice (vľavo) a Lex Barker vo filme Vinnetou II. - Červený gentleman Zobraziť galériu (2)
Pierre Brice (vľavo) a Lex Barker vo filme Vinnetou II. - Červený gentleman (Zdroj: telkac.sk)

Úmrtie francúzskeho herca Pierra Briceho, ktorý sa preslávil legendárnu rolou apačského náčelníka Winnetoua, oplakávajú tiež herečky zo západonemeckých dobrodružných filmov nakrútených v 60. rokoch na motívy románov spisovateľa Karla Maya. Brice zomrel minulú sobotu, mal 86 rokov.

"Nestratila som dobrého priateľa, stratila som brata," vyhlásila podľa denníka Bild 74-ročná Marie Versiniová. Tá stvárnila Winnetouovu krásnu sestru Nšo-či, ktorej meno znamená krásny deň. "Keď som počula správu o jeho smrti, zrútila som sa. Som stále úplne šokovaná. Pierre bol pre mňa mimoriadnym človekom. Vždy som ho obdivovala," povedala.

Poklad na Striebornom jazere
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: telkac.sk)

Versiniová sa ako Nšo-či zamilovala do Winnetouovho priateľa a pokrvného brata Old Shatterhanda. Nšo-či ale zahynie spolu so svojím otcom a náčelníkom Inču-čunom, ich smrť má na svedomí bandita Santer. Jeho mexické dievča Belle hrala teraz 69-ročná Dunja Rajterová.


Mohlo by vás zaujať: Šok pre fanúšikov legendy: Zomrel obľúbený náčelník Apačov


"Zmocnil sa ma hlboký zármutok, keď sa ku mne dostala informácia o Pierrovej smrti. Ešte celkom nedávno sme boli spolu s jeho ženou v Chorvátsku, kde sme strávili krásne chvíle," povedala Rajterová.

"Pierre bol veľmi príjemným a zdvorilým kolegom. Bol predovšetkým veľmi zábavný a veľmi bezprostredný," povedala 77-ročná Karin Dórovia, ktorá sa ako indiánske dievča Ribanna do Winnetoua zamiluje. V Mayovej knihe však dá prednosť Old Firehandovi, ktorý je Winnetouovým priateľom. Ani vo filmovom spracovaní sa láska k Winnetouovi nenaplní, lebo je nútená si vziať poručíka Merrila, aby sa ich zväzok stal symbolom priateľstva medzi belochmi a indiánmi.


Mohlo by vás zaujať: Pripomenúť si skvelého Pierra Briceho môžete v sobotu večer na Dajto


Kvôli Bricovmu skonu smúti aj 71-ročná herečka Uschi Glasová, ktorá hrala miešanku Apanači. "Je mi z toho naozaj veľmi smutno. Vedela som, že je chorý," povedala s tým, že bol športovo založený a že mohol žiť ešte desať rokov.

Viac o téme: Pierre BriceWinnetou
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu