Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hviezda filmu Avatar kritizuje Hollywood: Otras, o ktorom nemáte ani potuchy!

Zoe Saldana
Zoe Saldana (Zdroj: SITA)

Americká herečka Zoe Saldana nie je spokojná s tým, ako sa hollywoodske štúdiá správajú k tehotným ženám a herečkám, ktoré už sú matkami. Tridsaťsedemročná rodáčka z mesta Passaic v New Jersey to uviedla v rozhovore pre noviny USA Today.

"Pre nikoho z vášho okolia nikdy nebude vhodný čas na to, aby ste otehotneli. Producenti, s ktorými som mala pracovať, začali prepadať panike. Tiež sa ku mne donieslo, že sa rozprávali o tom, že ma vypustia z jedného projektu," uviedla predstaviteľka Neytiri zo snímky Avatar (2009).

"Pomyslela som si 'Och Bože, robíte si zo mňa žarty? Je to naozaj také hrozné?'. Vo chvíli, keď som neopísateľne šťastná, je to pre vás nevyhovujúce? To, že ja, žena po tridsiatke, som konečne zamilovaná a začínam žiť nový život? Toto vám kazí plány? Naozaj?" doplnila manželka talianskeho umelca Marca Perega, ktorému vlani v novembri porodila dvojičky Bowieho Ezia a Cya Aridia.

Saldanu tiež hnevá, že štúdiá často dotujú jej mužských kolegov, platia im súkromné lietadlá, asistentov, bodyguardov či drahé byty. Keď však príde žena s dieťaťom, už také zhovievavé nie sú. "Odvediete mňa i moje deti z domu. Nútite ma, aby som pracovala viac hodín, než by som odpracovala, keby som bola doma. Aby som mohla robiť dlhšie, musím si platiť pestúnku, takže by som potrebovala nejaké peniaze navyše. Oni vám však povedia 'Pestúnky neplatíme.'," uzavrela herečka.

Zoe Saldana, vlastným menom Zoe Yadira Saldaňa Nazario, je známa najmä ako spomínaná Neytiri zo snímky Avatar (2009) a Uhura z filmov Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013). Diváci a diváčky ju mohli vidieť aj v snímkach ako Tanec s vášňou (2000), Skusni to! (2001), Crossroads (2002), Piráti Karibiku: Prekliatie Čiernej perly (2003), Terminál (2004), Útočisko (2004), Hádaj, kto príde (2005), Po sexe (2007), Uhol pohľadu (2008), Gangstri (2010), Colombiana (2011), The Words (2012) alebo Strážcovia Galaxie (2014).

Viac o téme: Zoe Saldana
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu