Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenská princezná oslavuje 50: V očiach divákoch však nestarne

Zuzana Skopálová, Popolvár najväčší na svete Zobraziť galériu (2)
Zuzana Skopálová, Popolvár najväčší na svete (Zdroj: Slovenský film Bratislava)

Herečka Zuzana Skopálová sa v nedeľu 21. februára dožíva 50 rokov. Úlohy pôvabných princezien stvárnila v klasických slovenských rozprávkach ako sú Popolvár najväčší na svete (1982), Nebojsa (1988) alebo Vtáčia princezná (1990). "Je to veľmi milé, že sa tieto úlohy nesú celým mojím životom. Výhodou je, že v očiach divákov som preto nikdy nezostarla a som ako princezná tak trošku nesmrteľná," vyjadrila sa raz herečka.

Zuzana Skopálová sa narodila 21. februára 1966. Sherectvom začala už vdievčenskom veku. "Ešte som chodila na základnú školu, boli to rôzne malé princezné či dvorné dámy. Napríklad aj v rozprávke Plavčík a Vratko. Práve v nej si ma všimol produkčný, ktorý ma zavolal na konkurz do rozprávky Popolvár. Bola som druháčka na gymnáziu, s odretými ušami som mala šestnásť rokov".


Princezna ze mlejna po 20 rokoch: Hercov z rozprávky asi ani nespoznáte!


Po štúdiách na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) vBratislave pôsobila desať rokov na bratislavskej Novej scéne. Vroku 1997 toto divadlo opustila pre nesúhlas s praktikami vedenia aostala herečkou na voľnej nohe. Venovala sa najmä televíznym inscenáciám a dabingu.

Zuzana Skopálová, Popolvár najväčší
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Štúdio hraných filmov)

Prvú romantickú lásku na televíznej obrazovke prežila ako princezná Lásky kvet vspomínanom Popolvárovi (1982). "Ďalšiu princeznú vNebojsovi (1988) som hrala v poslednom 4. ročníku na výške", zaspomínala si Zuzana Skopálová. Jej filmografiu tvoria napríklad aj snímky Samo, kupec akráľ (1988), Čertovo vrece (1988), Staroružová dráma (1989), Mário, zapískaj...!(1991) alebo Zlatohláska (1994). Zahrala si aj v populárnychtelevíznych seriáloch Dnes večer hrám ja (1995), Panelák (2008), Pod povrchom (2012) alebo Tajné životy (2014).

Viac o téme: Zuzana Skopálová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu