Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť Brittany Murphy môžu znovu prešetriť: Chcel ju niekto otráviť?

Brittany Murphy Zobraziť galériu (3)
Brittany Murphy (Zdroj: SITA)

Keď 20. decembra 2009 obletela svet správa o smrti talentovanej herečky Brittany Murhpy, ktorá v tom čase mala 32 rokov, bol to šok. Podľa oficiálnej verzie bola príčinou smrti pneumónia v kombinácií so sekundárnymi faktormi, ktorými sú sideropenická anémia a užitie väčšieho množstva predpísaných liekov proti bolesti. Portál E! Online ale nedávno prišiel s verziou, podľa ktorej šlo o vraždu a vyšetrovanie herečkinej smrti môže byť znovu otvorené.

Pre ďalší americký šoubizový portál US Weekly správu potvrdil aj asistent losangeleského vyšetrovateľa Ed Winter. Podľa neho však na opätovné otvorenie prípadu nie sú dostatočné dôvody. Takémuto kroku by muselo predchádzať upovedomenie polície blízkou alebo inou osobou. „V prípade, že by niekto chcel, aby polícia vykonala opätovné prešetrenie, kontaktovali by sme príslušné oddelenie. Zatiaľ však nič také neplánujeme,“ povedal Winter.

Brittany Murphy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Podľa informácii portálu ale pravdepodobne niekto skutočne kontaktoval políciu sinformáciou, že vniekto mladú herečku chcel otráviť. Vjej jedle sa mal údajne nachádzať jed. „Potrebovali by sme priamy dôkaz alebo priznanie na znovuotvorenie prípadu. Ani jedno ale nemáme,“ vyhlásil vyšetrovateľ. Vroku 2013 bol ale na podnet herečkinho otca Angela Bertolottiho vykonaná nezávislá laboratórna správa, podľa ktorej boli vtele Brittany Murphy po smrti nájdené „abnormálne vysoké hladiny viac ako desiatich ťažkých kovov, vrátane bária, ktorý sa používa ako jed na potkany“.

Brittany Murphy a Simon
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)
Herečka Brittany Murphy s manželom Simonom Monjackom

Prvá pitva atoxikologické správy však žiadne podobné výsledky nepriniesli. Winter povedal, že ťažké kovy, ktoré odhalila druhá pitva pochádzajú zfarby na vlasy azároveň vylúčil akýkoľvek druh otravy ako príčinu smrti. Ďalšou záhadou je ale aj fakt, že aj herečkin manžel, scenárista Simon Monjack, tiež zomrel vo svojom dome za neobjasnených len päť mesiacov po smrti svojej manželky. Nateraz sa ale prípad smrti Brittany znovu otvárať nebude.

Viac o téme: Brittany MurphySmrťSimon Monjack
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu