Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slávny herec opäť v škole: Kvôli tejto úlohe začal Antonio Banderas znovu študovať!

Antonio Banderas Zobraziť galériu (2)
Antonio Banderas (Zdroj: SITA)

Španielsky herec Antonio Banderas bude v novom filme hrať taliansku módnu ikonu Gianniho Versaceho. Informoval o tom španielsky denník El País s odvolaním na režiséra chystaného filmu Billa Augusta. Natáčanie začne v decembri v Miláne a nakrúcať sa bude tiež v Miami, kde bol taliansky módny návrhár v roku 1997 zavraždený.

Dánsky režisér August informáciu o Banderasovom účinkovaní vo svojej novej snímke potvrdil, ďalšie podrobnosti už ale neuviedol. Talianska firma Versace, ktorú po smrti svojho brata prevzala Donatella Versace, odmietla správu komentovať.Filmmá byť podľa nej považovaný za fikciu.

Banderas, ktorému cestu do Hollywoodu otvorili v 80. Rokoch filmy excentrického režiséra Pedra Almodóvara, má pre rolu módneho návrhára podľa denníka EL País všetky predpoklady. Vlani vseptembri začal študovať design na prestížnej umeleckej škole Central Saint Martins atento rok vmáju dokonca predstavil vlastnú kolekciu pánskej módy.


Mohlo by vás zaujímať:Zvodca Antonio Banderas v ukážkovej forme: Ale takýto prales ste ešte nevideli!


Už pred rokmi Banderas tiež prezentoval vlastný rad parfémov a jeho meno nesie aj červené a ružové víno (Anta Banderas), ktoré pestuje vo svojej vinici v severnom Španielsku a sktorým získal niekoľko cien. Tých filmových má dosť, aj keď tie najprestížnejšie mu vzbierke stále chýbajú. Trikrát bol napríklad nominovaný na Zlatý glóbus, okrem iného za svojho legendárneho Zorra pomstiteľa.V roku 2009 prišiel Banderas do Karlových Varov na medzinárodný filmový festival, kde dostal Cenu prezidenta festivalu. Minulý rok obdržal vo svojich päťdesiatich piatich rokoch najvyššie španielske filmové ocenenie Cenu Goya za celoživotné dielo.

Antonio Banderas
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Rodák z chudobnej Kalábrie Gianni Versace založil rovnomennú firmu v roku 1978. Zo spoločnosti s hlavou medúzy v logu sa stalo impérium luxusnej módy, ktoré začalo obliekať hudobné hviezdy (napríklad Eltona Johna, Michaela Jacksona, Brucea Springsteena či Madonnu), ale iprincezné (okrem iných lady Dianu). Versace, ktorý sa netajil svojou homosexualitou, bol zastrelený sériovým vrahom, ktorého motív zostal doposiaľ neobjasnený.

Viac o téme: Antonio BanderasGianni Versace
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu