Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovský úspech Zuzany Mauréry: V úlohe ostrej učiteľky mieri do amerických kín!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Forum Film )

Film Učiteľka žne jeden úspech za druhým! Po úspechu na domácej pôde sa tak o jeho kvalitách aj o talente slovenskej herečky Zuzany Mauréry presvedčia aj filmoví diváci v zahraničí. Mieri totiž do Japonska a USA.

Minulý týždeň sa režisér Hřebejk vrátil z Medzinárodného filmového festivalu vHaife aosobne ho aj uvedolna Medzinárodnom filmovom festivale v Tokiu v súťažnej sekcii World Focus. Pred niekoľkými dňami zahraničný agent snímky, dánska spoločnosť LevelK, podpísal exkluzívnu zmluvu s americkým distribútorom Film Movement. Ten Učiteľku uvedie na jar 2017 najprv do amerických kín a potom na digitálny trh, DVD a Blu-ray. Celkovo bola UČITEĽKA doteraz úspešne uvedená na pätnástich zahraničných festivaloch a na ďalšie, vrátane tých najväčších ázijských, sa ešte len chystá.

Obrovský úspech Zuzany Mauréry:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

„Učiteľka je film, ktorý si zapamätáte. Zuzana Mauréry je v úlohe učiteľky ostrá ako britva, diváci sa určite stotožnia s ideami prežitia a ľudskosti, ktoré film vyvoláva. Veľmi sa tešíme, až tento film našim divákom predstavíme," hovorí prezident americkej distribučnej spoločnosti film Movement Michael E. Rosenberg. Tá od svojho založenia v roku 2002 uviedla do amerických kín viac ako 250 celovečerných a krátkych filmov a v poslednej dobe sa zameriava aj na nezávislé americké snímky, dokumenty a zahraničné artové tituly. Svoju americkú premiéru si UČITEĽKA odbila začiatkom októbra na filmovom festivale The Hamptons v New Yorku.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu