Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muži v červenom: Viete, ktorí herci stvárnili ikonických Santa Clausov?

Zobraziť galériu (8)

Postava Santa Clausa sa počas Vianoc teší po celom svete obrovskej popularite. Poznáte však hercov, ktorí v obľúbených vianočných filmoch stvárnili túto úlohu? Popri menej známych menách tu nájdete aj veľké hviezdy Hollywoodu.

Leslie Nielsen

Kanadsko-americký herec zaznamenal prelom v jeho kariére v snímke Pripútajte sa, prosím, no známy je predovšetkým zo série komédií Bláznivá strela, v ktorej stvárnil policajta Franka Drebina. Ako komik zaujal i v snímkach Drakuloviny, Agent WC-40, Pán Magor, či Scary Movie. V jeho životopise však nechýba ani postava Santa Clausa, ktorú si zahral vo filme Šťastné a veselé!

Leslie Nielsen ako Santa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.com)

Tim Allen

Slávny americký herec a komikTimAllen, vl. m. Timothy Alan Dick, je známym Santa Clausom, ktorý si zahral v rovnomennej trilógii. Jeho meno je spojené aj s populárnym seriálomMajster Tim, ako aj filmovými snímkami Vidláci, Džungľa ako džungľa, Veľké problémy alebo Divé svine.

Tim Allen
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.com)

Ed Asner

Americký herec, ktorému postava Santa Clausa sedela úplne dokonale. Najmä pre deti predstavoval stelesnenie predstavy, ako vyzerá ozajstný Santa.Preslávil ho najmä film z roku 1996Príbeh Santa Clausa, ktorým si získal sympatie divákov.Neskôr si zahrala aj v snímke Elf.

Ed Asner
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.com)

David Huddleston

Hereckú kariéru odštartoval v divadle, no predtým ešte krátko pôsobil v armádnom letectve. Preslávil sa najmä vďaka snímkam Santa Claus (1985) čiBig Lebowski (1998). Zahral si tiež vo filmoch ako Rio Lobo (1970),Dvaja ničomníci (1977), Kozorožec 1 (1978), Choď na to! (1983) aleboTotálny úlet (2007).

David Huddleston
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.com)

Tom Hanks

Nie, jeden z najslávnejších hercov Hollywoodunehral pravého Santa Clausa, no napriek tomu si vyslúžil veľké uznanie.Režisér Robert Zemeckis vytvoril pomocou hlasu Toma Hanksa skutočnú vianočnú klasiku.Ide o animovaný film Polárny expres.Mnohí diváci si však prajú, aby sa predstaviteľ Forresta Gumpa raz dočkal aj skutočnej úlohy rozprávkového Santu.

Muži v červenom: Viete,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Billy Bob Thornton

Úloha Santa Clausa nemusí byť vždy znázorňovaná iba v pozitívnom svetle. Svoje o tom vie aj americký herec Billy Bob Thornton, ktorý hral hlavnú úlohu vo filme Santa je úchyl. V postave Willieho má oporu v spojencovi Marcusovi. Obaja sú zlodeji, ktorí trávia vianočný čas vykrádaním trezorov. Thornton je okrem toho známy aj zo seriálu Fargo a pracuje aj ako režisér. Jeho debutom bol film Smrtiaci bumerang, za ktorý v roku 1997 dostal Oscara v kategórii Najlepší adaptovaný scenár.

Billy Bob Thornton
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Tom HanksBilly Bob ThorntonLeslie NielsenTim AllenEd AsnerDavid Huddleston
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu