Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Angelina Jolie otvorene proti Trumpovi: Migračná politika nemá byť založená na strachu

Angelina Jolie navštívila so synom Paxom utečnecký tábor v Mjanmarsku. Zobraziť galériu (6)
Angelina Jolie navštívila so synom Paxom utečnecký tábor v Mjanmarsku. (Zdroj: SITA)

Angelina Jolie sa pridala k mnohým hercom a na svojej názorovej stránke denníka The New York Times vyjadrila svoj názor k utečeneckému a imigračnému zákazu súčasného prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa. Denník následne herečkin názor uverejnil aj v tlačenom vydaní.

Hollywoodska herečkaAngelinaJolie jeosobitnouvyslankyňouÚradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Vyhlásila, že diskriminácia utečencov na základe ich vierovyznania alebo krajiny pôvodu "vyvoláva práve tú nestabilitu, proti ktorej sa snažíme chrániť". "Medzi utečencami sú muži, ženy a deti uväznení uprostred zúrivej vojny alebo sú prenasledovaní. Od teroristov majú ďaleko, práve oni sú často sami obeťami terorizmu."

Angelina Jolie navštívila so
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Jolie v úvodníku štvrtkového vydania New York Times skonštatovala, že rozhodnutie Spojených štátov pozastaviť presídľovanie utečencov a vstup do USA pre občanov z viacerých prevažne moslimských krajín nie je americké. "Vždy, keď sa odchýlime od našich hodnôt, zhoršíme samotný problém, ktorý sa snažíme obsiahnuť," napísala Jolie.

Angelina Jolie navštívila so synom Paxom utečnecký tábor v Mjanmarsku.
Zobraziť galériu (6)
Angelina Jolie navštívila so synom Paxom utečnecký tábor v Mjanmarsku.  (Zdroj: SITA)

"Nesmieme nikdy pripustiť, aby sa naše hodnoty stali sprievodnou škodou pri hľadaní väčšej bezpečnosti. Zatváranie dverí pred utečencami a ich diskriminácia nie je náš spôsob a neprinesie nám viac bezpečia," povedala. "Som matkou šiestich detí, ani jedno z nich sa nenarodilo v Spojených štátoch, no aj tak sú hrdými americkými občanmi. Chcem, aby bola táto krajina pre nich bezpečná rovnako, ako pre všetky deti nášho národa. No chcem vedieť, že deti migrantov, ktoré žiadajú o azyl, budú mať vždy otvorené dvere."


Mohlo by vás zaujímať:Za slávnymi menami šľachetné srdcia: Sú hlasom utláčaných a bojujú za ich práva!


Podľa Jolie utečenci odporučení na presídlenie boli často vystavení terorizmu a násiliu alebo môžu potrebovať vyspelú lekársku starostlivosť. Utečenci snažiaci sa o vstup to USA už prechádzajú rozsiahlymi previerkami rozličných federálnych úradov, hovorí Jolie. "Navštívila som nespočetné množstvo kempov a mieste, kde majú tisícky utečencov problém s prežitím a rodiny trpia. Keď dokáže UNHCR spomedzi všetkých tých, ktorí potrebujú ochranu, môžeme si byť istí, že si zaslúžia ochranu a prístrešok a nový začiatok, aký môžu krajiny ako Amerika ponúknuť."

Angelina Jolie navštívila so
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Globálna utečenecká kríza a hrozba terorizmu nás oprávňujú uvažovať o tom, ako čo najlepšie zabezpečiť naše hranice," píše Jolie, dodáva však, že každá vláda musí zachovávať rovnováhu medzi potrebami svojich občanov a medzinárodnými záväzkami. "Prechádzame najhoršou migračnou krízou od 2. svetovej vojny,"napísala a na adresu USA ďalej dodala, že "zavrieť utečencom dvere alebo diskriminovať ich nie je cesta Ameriky, konať zo strachu nie je cestou Ameriky".

Angelina Jolie navštívila so
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Jolie použila aj slová bývalého prezidenta RonaldaReagana, aby poukázala na deleniespoločnosti. "Ak vytvoríme vrstvu druhoradých utečencov, označíme moslimov ako tých, ktorí si zaslúžia menej našej ochrany, podporíme extrémizmus za hranicami a u nás podkopeme ideál rozmanitosti, ktorí ucitevajú demokrati aj republikánia. Ako povedal Reagan ´Amerika je zaviazaná svetu, pretože toľko z neho je vo vnútri Ameriky´. Ak rozdelíme ľudí za hranicami, rozdelime sa aj my navzájom."

Angelina Jolie navštívila so
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Nakoniec dodala: "Všetci chceme ochrániť našu krajinu. Musíme preto nájsť zdroj teroristických hrozieb, musíme sa pozrieť na konflikty, ktoré dávajú skupinám ako Daeš priestor a kyslík a tiež zúfalstvo a bezprávosť, ktoré takéto skupiny živia."

Viac o téme: Angelina JolieDonald Trump
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu