Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Niektorí mali ťažkí osud, iní chceli darovať lásku: Títo herci sa rozhodli pre adopciu

Zobraziť galériu (13)
(Zdroj: Insagram/Brangelina)

Niektorým neprial osud, iní chceli jednoducho darovať lásku. Aj to sú dôvody adopcií hercov a herečiek, ktorí sa rozhodli vybudovať alebo rozšíriť svoje rodiny, ale aj svoje osamelé domovy. Angelina Jolie, Sandra Bullock, Hugh Jackman, Charlize Theron a iní. Všetci majú okrem rovnakého povolania jedno spoločné - rozhodli sa pre adopciu.

Diane Keaton

Keaton je skvelou herečkou a komičkou, ktorú poznáme z mnohých snímok. Prežila niekoľko vzťahov s tými najväčšími hercami a režisérmi ako Woody Allen, Al Pacino či Warren Beatty. Napriek tomu dnes žije sama a so svojimi bývalými udržiava stále blízke priateľské vzťahy. "Nemyslím si, že keď nie som vydatá, je môj život menejcenným. Tie mýty o starých dievkach považujem za odpad," povedala herečka. Možno nemá muža, ale má dve skvelédeti - v roku 1996 si adoptovala dcéru Dexter a syna Dukea. Matkou sa tak stala v päťdesiatke a materstvo ju podľa jej slov úplne zmenilo.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: muzul.com)

Sandra Bullock

Herečka má za sebou vzťah s Tateom Donovanom, Ryanom Goslingon či Matthewom McConagheym. No jej vyvoleným, ktorého si nakoniec v roku 2005 vzala, sa stal konštruktér motoriekJesse James. Užila si s ním viac než dosť. Prv to bol spor s jeho exmanželkou a bývalou pornoherečkou a starostlivosť o dieťa a neskôr vyšlo najavo, že ju podvádzal. V roku 2010 sa nakoniec, aj napriek manželovým ospravedlneniam, rozhodla s Jamesom rozviesť. V tom istom roku ešte pred jej rozhodnutím sa začal proces adopcie jej syna Louisa. Napriek rozvodu sa rozhodla adoptovať si ho ako slobodná matka. V decembri 2015 oznámila, že si adoptovala druhé dieťa - tri a pol ročné dievčatko Lailu."Vonku je toľko detí, ktoré tužia po rodine. Láme mi to srdce, keď viem, že niektoré z týchto detí nikdy nedostanú lásku.Je našou povinnosťou pomôcť im," povedala Bullock v rozhovore pre magazín People.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Instagram/ Sandra Bullock)

Hugh Jackman

Každý spozná Hugha Jackmana ako Logana, legendárneho X-mena. Málokto však vie aký je to romantik. So svojou manželkou Deborrou-Lee Furness je vyše 20 rokov a dokonca jej sám osobne navrhol zásnubný prsteň. Deborra-Lee zažila, bohužiaľ, dva potraty, preto sa pár rozhodol pre adopciu. V Austrálii si adoptovali dve deti, Oscara a Avu, no nemali to ľahké. Pre austrálsky Guradian Jackman povedal: "Austrália má silnú anti-adopčnú politiku, veci tam idú naozaj veľmi pomaly. Keď sme šli na stretnutie ohľadom prvej adopcie, rovno nám povedali, aby sme neočakávali špeciálny prístup len preto, lebo sme slávni." Spolu s manželkou vedú kampaň na zjednodušenie adopčných práv a postupov.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: internet)

Viola Davis

Viola Davis sa v poslednom čase preslávila najmä svojou úlohou vo filme Fences, za ktorú získala niekoľko ocenení. V roku 2003 si vzala herca Juliusa Tennona a stala sa nevlastnou mamou pre jeho dve deti z predchádzajúceho manželstva. Spoločne si v roku 2011 adoptovali novorodeniatko, dcérku, ktorej dali meno Genesis."Stále hovorím svojej dcérke Genesis, že sa narodila z môjho srdca, nie z môjho bruška," povedala herečka magazínu E! News. "Je mnoho spôsobov, ako sa stať matkou. Ajbez toho, aby dieťatko rástlo vo vás. Toľko detí potrebuje rodičov a toľko z nás sa chce stať matkami. Tak či tak, prežijete materstvo v plnom rozsahu," dodala Davis.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Youtube)


Mohlo by vás zaujímať:Nemožné byť spolu na celý život? Tieto hollywoodske páry vám dokážu opak!


Sharon Stone

Napriek tomu, že patrí k najväčším dámam Hollywoodu, osud jej v mnohom neprial. V roku 1998 sa vydala za redaktora denníka The San Francisco Examiner Phila Bronsteina. Spolu si adoptovali v roku 2000 synčekaRoanaJosepha, no o tri roky neskôr požiadal Bronstein o rozvod, ktorý sa dovŕšill o rok na to. Sudca totiž rozhodol, že Roan by mal ostať v starostlivosti Bronsteina a Sharon by ho mala iba navštevovať. Ako slobodná matka si neskôr adoptovaladvoch synov - Lairda Vonnea v roku 2005 a Quinna Kellyho Stonea o rok neskôr. Bola odhodlaná stať samatkou, či už biologicky, alebo cestou adopcie. Sharone Stone prežila v minulosti tri potraty.Počas jej posledného tehotenstva začali aj procesy adopcie."Keď som prišla o dieťatko poslednýkrát, musela som podstúpiť 36-hodinový pôrod, ktorý neprežilo. No kým sme boli v nemocnici, zavolal nás adopčný právnik. Bolo to božie znamenie," priznala herečka. Humanitárna práca a jej deti sa pre herečku stali prioritou číslo jeden a Hollywood preto šiel do ústrania.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Instagram/Sharon Stone)

Charlize Theron

Pochádza z Južnej Afriky. VAmerike prerazila ako herečka a v roku 2007 jej bolo pridelené americké štátne občianstvo. Zároveň si nechala aj to juhoafrické. Reč je o Charlize Theron. Divákom sa zapísala do pamätenajmä filmami Diablov advokát(1997), Astronautova žena (1999) či Mad Max: Zbesilá jazda (2015). Prežila veľkú lásku s Keanu Reevesom a pred istým časom sa stýkala aj so Seanom Pennom. Venuje sa charitatívnej činnosti - podporuje manželstvá rovnakého pohlavia a vo svojej rodnej Južnej Afrike založila organizáciu pre podporu mladých ľudí v boji proti AIDS. V roku 2012 si adoptovala chlapčeka zo svojej rodnej krajiny a dala mu meno Jackson. Pre austrálsky magazín Madison priznala: "Podľa mňa žiadna matka ani žena sa neplánuje stať slobodnou matkou. Ani ja som si tonepriala, ale stalo sa." O tri roky neskôr pribudla k Jacksonovi sestrička August. "Bolo to rozhodnutie medzi mnou a Jacksonom. Povedal mi ´Mami, musím mať sestru, jednoducho, musím´," povedala herečka portálu Entertainment Weekley.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Youtube)

Michelle Pffeifer

Pfeiffer je notoricky známa tým, že si svoje súkromie stráži naozaj dobre a je naňho háklivá. Zrejme je to spôsobené aj vecami, ktorými si v minulosti prešla. Kým navštevovala hodiny herectva v Los Angeles, spoznala Pfeiffer pár, ktorý založil vegetariánsky kult. Stala sa jeho súčasťou, a kým jej pomáhali prestať s fajčením,pitím a drogami,obrali ju o väčšinu jej peňazí. Podľa jej vlastných slov jej vymyli mozog. So svojím terajším manželom, producentom a spisovateľomDavidom E. Kelleym sa zoznámila na slepom rande v roku 1993 a v tom istom roku sa vzali. Michelle začala súkromný adopčný proces ešte predtým, než spoznala svojho budúceho manžela. Už počas ich vzťahu sa stali obaja adoptívnymi rodičmi dievčatka Claudie Rose, ktoré pokrstili v deň ich svadby. O rok neskôr Pfeiffer porodila syna Johna Henryho.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Instagram)

Katherine Heigl

Zázrak, ktorý už nečakala. Aj tak sa dá nazvať príbeh herečky Katherine Heigl, známej najmä zo seriálu Klinika Grace a z mnohých ďalších komédií. Potom, ako jej lekári oznámili, že pre ňu bude veľmi ťažké, ak nie nemožné otehotnieť prirodzenou cestou, rozhodla sa pre adopciu. Spolu so svojím manželom, muzikantomJoshom B. Kelleym si adoptovali dve dcérky - Naleigh zo Severnej Kórey, z rodného mesta Katherininej adoptívnej sestry Meg, a Adelaide zo Spojených štátov. Keď sa pár prestal snažiť o vlastného potomka, stalo sa niečo, čomu herečka neverila. Dozvedela sa, že je tehotná a dnes je matkou tretieho dieťaťa, biologického syna Josha Bishopa Kelleyho Jr.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Instagram/Katherine Heigl)


Mohlo by vás zaujímať:Za slávnymi menami šľachetné srdcia: Sú hlasom utláčaných a bojujú za ich práva!


Cate Blanchett

Dnes patrí k jedným z najlepším herečiek v Hollywoode a takisto k ženám, ktoré majú dlhý a stabilný vzťah bez škandálov. Svojho manžela Adrewa Uptona, dramatika a scenáristu, spoznala v roku 1996 a o rok na to sa vzali. Spoločne vychovávajú troch biologických synov Dashiella Johna (16), Romana Roberta (13) a Ignatiusa Martina (8) a adoptívnu dcérku Edith Vivian Patriciu. Adopciu potvrdili v roku 2015 a 47-ročná herečka priznala, že s manželom si chceli adoptovať dieťa už od jej prvého pôrodu. Začiatkom roka 2016 herečka oznámila, že si dáva na chvíľu pauzu, aby sa sústredila na výchovu detí.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Instagram/Cate Blanchett)

Angelina Jolie a Brad Pitt

Angelina Jolie patrí k celebritám, ktoré sú pre svoje adopcie dobre známe. Herečka začala prvý proces adopcie ešte počas manželstva s hercom Billy Bobom Thortonom, nov roku 2002 si syna Madoxxa z Kambodže adoptovala už ako slobodná matka. V roku 2005 si herečka adoptovala dcérku Zaharu z Etiópie, ktorú opustila rodina, pretože bola chorá. Pri tejto adopcii už herečku sprevádza jej vtedajší partner Brad Pitt. V roku 2007 si Angelina adoptovala syna Paxa z Vietnamu. Brad Pitt si všetky tri deti takisto adoptoval a vtedy sa Angelina rozhodla zmeniť priezviská svojich detí na Jolie-Pitt. Spoločne s Pittom sa stala matkou dcérkyShiloh Nouvel, narodenej v Namíbii, a dvojičiek - chlapca Knoxa Léona a dievčatka Vivien Marcheline, ktorí sa narodili vo Francúzsku. S Bradom Pittom sa nedávno rozišla a pár je momentálne v rozvodovom konaní.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Insagram/Brangelina)

Meg Ryan

Meg Ryan kedysi tvorila pár so svojím hereckým kolegom Denisom Quaidom. Dvojicisa v roku 1992 narodil biologický syn Jack Quaid. Po desaťročnom manželstve sa s Quaidom rozviedla kvôli jeho dlhoročnej nevere. V januári 2006 sa rozhodla pre adopciu a k jej synovi tak pribudla adoptívna dcéra z Číny, ktorej dala menoDaisy True. Proces adopcie je podľa nej ako lotéria, niekoho vám náhodne pridelia: "Ja som však presvedčená, že na tejto adopcii nebolo nič náhodné. Daisy je dcérou, ktorú som jednoducho mala mať. Nikdy som necítila, že niekoho zachraňujem. Jednoducho som veľmi chcela bábätko. Bola som na misii spojiť sa s niekým. Ja a Daisy sme sa mali stretnúť práve touto cestou a práve teraz," povedala herečka magazínu People.

Niektorí mali ťažkí osud,
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Youtube)

Tom Cruise a Nicole Kidman

Títo dvaja herci tvorili pred niekoľkými rokmi jeden z ikonických párov Hollywoodu. Mať biologických potomkov im zrejme nebolo dopriate, preto sa rozhodli pre adopciu. Pár sa zosobášil v roku 1990 a adoptovali si spoločne dve deti - dcéru Isabellu Jane (nar. 1992) a syna Connora Anthonyho (nar. 1995). Manželstvo však nevydržalo a vroku 2001 sa rozviedli. Napriek tomu, sú herci dobrými priateľmi aj naďalej. Nicole je v súčasnosti vydatá za country speváka Keitha Urbana, s ktorým má dve bilogické dcérkySunday Rose (nar. 2008) aFaith Margaret (nar. 2010). Faith im vynosila náhradná matka. Tom Cruise bol ženatý s herečkou Katie Holmes, no v roku 2012 sa pár rozviedol. Spoločne majú biologickú dcéru Suri Cruise.

Isabella a Connor
Zobraziť galériu (13)
Isabella a Connor  (Zdroj: Youtube)

Viac o téme: Brad PittSandra BullockAngelina JolieSharon StoneHugh JackmanCharlize Theron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu