Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Spoveď Alaina Delona: Život už mi veľa neprináša! Z tejto doby sa mi chce vracať

Alain Delon Zobraziť galériu (2)
Alain Delon (Zdroj: SITA)

Tento svet opustím bez ľútosti, uviedol jeden z najslávnejších francúzskych hercov Alain Delon v rozhovore, ktorý vyšiel v mimoriadnom vydaní týždenníka Paris-Match.

Delon v ňom odpovedal na otázky ohľadom svojej kariéry, zložitých vzťahov s rodinou, žien, ktoré miloval, a priateľov, o ktorých prišiel. "Život už mi veľa neprináša. Už som všetko spoznal a videl. Predovšetkým ale nenávidím túto dobu, je mi z nej na zvracanie," povedal 82-ročnýherec na konci rozhovoru, v ktorom bilancuje svoju 60-ročnú kariéru.

Na otázku súčasnejženy jeho života herec odpovedal, že ju nenašiel. "Nehovorím, že nie sú žiadne kandidátky. Je ich desať, ale žiadna z nich mi teraz nepríde vhodná na to, aby som s ňou dožil ... Mohol by som sa oženiť s takou ženou, ktorá by bola pripravená sprevádzať ma až do konca," vysvetlil Delon.

"Niektorí ľudia sa mi hnusia. Všetko ovláda lož, všetko je prekrútené. Ľudia sa navzájom nerešpektujú a nedržia slovo. Záleží len na peniazoch. Po celé dni sa omieľajú len nejaké zločiny. Viem, že tento svet opustím bez ľútosti," konštatoval modrooký idol žien niekoľkých generácií.

Alain Delon (vľavo) a Jean-Paul Belmondo
Zobraziť galériu (2)
Alain Delon (vľavo) a Jean-Paul Belmondo  (Zdroj: SITA)

Delonov avizovaný posledný film, ktorý režíruje Patrice Leconte, nabral meškanie, prezradil ďalej herec v rozhovore. Hlavnú ženskú úlohu v ňom bude hrať Juliette Binocheová. Bude to milostný príbeh, napísal o 91. filme Delonovej kariéry denník Le Parisien.

Veľké trápenie Labudu: Trpel silnou cukrovkou a jeden deň chcel vymazať z kalendára!

Vyučený mäsiar a bohém

Francúzsky herec, producent a režisér prišiel na svet 8. novembra 1935 vo Sceaux na predmestí Paríža. "Bol som malý, divoký netvor," spomínal na svoju mladosť plnú útekov z domova a vyhadzovov zo škôl. Vyučil sa mäsiarom, radšej však išiel do armády, s ktorou bojoval v Indočíne a z ktorej ho nakoniec vyhodili. Zapadol do parížskej bohémy a živil sa všelijako. Do svetiel rámp mu pomohol zaujímavý chlapčenský zjav. Prvýkrát ho využil režisér Yves Allégret v roku 1957 v snímke Keď sa do toho zapletie žena.

"Moja matka ma obdarila priaznivým výzorom a čoskoro vo svojej kariére som sastretol smajstrami ako Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni alebo Jean-Pierre Melville. A s takými predpokladmi by neuspel len idiot," povedal Delon pred časom.

Viac o téme: Alain Delon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu