Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ich cesty sa rozišli, no spája ich minulosť: Vedeli ste, ktoré hollywoodske legendy spolu bývali?

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Ešte predtým, než ich spoznal celý svet, boli obyčajnými mladými ľuďmi, ktorí kráčali za svojím snom. Na ceste stretli aj svojich budúcich kolegov. Spriatelili sa s nimi a začali spolu bývať. Týchto hercov spája spoločná minulosť, aj keď sa dnes pobrali odlišnými cestami.

Raven Symone a Lindsay Lohan

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Matt Sayles,Yorgos Karahalis

Obe boli v minulosti detskými hviezdami, no ich životy sa postupne pobrali iným smerom. Raven Symone, známe zo Šou Billa Cosbyho ako malá Olívia, a problémová herečka Lindsay Lohan sa spoznali počas fotenia a krátko spolu bývali. V tom čase však bola Lindsay veľmi zaneprázdnená a veľmi sa v byte nezdržiavala. "Bola tak zaneprázdnená, že sme sa ledva vídali," povedala Symone. Lohan však naďalej platila nájom. Odvtedy napriek všetkým excesom Lindsay Lohan ostali skvelými kamarátkami.

Robin Williams a Christopher Reeve

Robin Williams a Christopher Reeve boli životnými priateľmi, a to doslovne. Spoznali sa na prestížnej americkej umeleckej škole Juilliard, kde spolu aj bývali. Potom, ako sa stretli, si dali sľub, že ak sa jednému z nich podarí presadiť skôr, pomôže tomu druhému tiež sa doň dostať. Obaja si v hereckom svete právom zaslúžili svoje miesto. Christopher Reeve sa preslávil najmä úlohou Supermana a Robin Williams sa v mnohých filmoch presadil ako skvelý komik.

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: internet)

Foto: YouTube

Po Reeveovej tragickej nehode, kedy spadol z koňa a ostal od krku nadol ochrnutý, bol práve Williams ten, ktoho ako prvý rozosmial. Vo svojej biografii totiž Reeve napísal:"Pri operácii vošiel do dverí lekár so smiešnym ruským prízvukom a oznámil mi, že ma musí okamžite vyšetriť a spraviť rektálnu kontrolu. Vtedy som sa po prvýkrát od nehody zasmial a vďaka môjmu starému priateľovi som vedel, že budem v poriadku."Priateľstvo sa začalo v roku 1973 a pretrvalo až dokonca. Bohužiaľ, dnes sú už obaja po smrti.

Gene Hackman a Dustin Hoffman

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Mark J. Terrill,Jordan Strauss/Invision

Gene Hackman a Dustin Hoffman patria dnes k legendám a jedným z najrešpektovanejších hercov. Málokto však vie, že pred rokmi spolu bývali ako študenti v dome Pasadena Playhouse. Zaujímavé je, že spomedzi všetkých spolubývajúcich, práve oni boli označení za dvojicu, ktorá zrejme nikdy nebude úspešná. Lenže vtedy sa všetci mýlili. Ešte predtýmnež sa stali slávnymi, Hoffman šiel za Hackmanom do New Yorku a spal u neho v kuchyni na podlahe. Stali sa z nich blízki priatelia a pracovali spolu na niekoľkých projektoch.

Holly Hunter a Frances McDormand

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision,Eric Jamison/Invision

Frances McDormand sa preslávila úlohou vo filme Tri bilboardy kúsok za Ebbingom. Za svoju úlohu si vyslúžila Oscara. Holly Hunter je známa z filmov, napríklad Trinástka, Jackie či Srdcu nerozkážeš i z niekoľkých seriálov. Tieto dve úspešné dámy v minulosti takisto zdieľali jednu izbu. Spolubývajúcimi boli počas štúdia na výške Yale School of Drama a neskôr sa obe presťahovali do New Yorku, kde spolu takisto bývali, kým ich sláva neprepukla naplno. Zaujímavé je, že Holly Hunter raz nestihla kasting, a tak poslala svoju spolubývajúcu namiesto seba. McDormand tak získala hlavnú úlohu vo filme Zbytočná krutosť Joela a Ethana Coenovcov.

Kiefer Sutherland a Robert Downey Jr.

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Twitter)

Foto: Twitter

Ešte predtým, než sa Iron Man stal Iron Manom stretol iného parťáka. Spolu s Kieferom Sutherlandom, známym najmä zo seriálu 24 hodín, sa presťahovali do Los Angeles a dokonca spolu aj bývali. Spoločne sa zúčastňovali rôznych konkurzov a neskôr si zahrali v snímke 1969 (1988). Odvtedy prešlo mnoho rokov a hviezda oboch hercov vystrelila vysoko, no ich priateľstvo to aj tak neovplyvnilo.

Mel Gibson a Geoffrey Rush

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision,Jordan Strauss/Invision

Nie všetkykamarátstva sa končia happyendom. Presne to je prípad Mela Gibsona a Geoffreyho Rusha. Obaja sú dnes filmovému svetu dobre známi. Akurát o Gibsonovi sa vie, že je pomerne dosť výbušný. To mu však neuberá na kvalite herca a režiséra. Obaja začali spolu bývať počas toho, ako pracovali na lokálnej produkcii Čakanie na Godota. Šou začala v Sydney a práve tam spolu bývali v jednom byte. Gibson mal však isté výhrady a označil toto bývanie za zúfalé. Obaja si odvtedy zarobili dosť na to, aby nemuseli mať žiadnych spolubývajúcich a ich cesty sa rozišli.

Owen Wilson a Wes Anderson

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision,Jack Plunkett/Invision

Vyzerá to tak, že títo dvaja v sebe našli najlepšieho priateľa na život a na smrť. Režiséra producent Wes Anderson kedysi býval s hercom Owenom Wilsonom. Spolubývajúcimi boli ako študenti na Texaskej univerzite. Stali sanaozaj skvelými priateľmi a Wilson sa objavil v takmer každom Andersonovom projekte.

Winona Ryder a Gwyneth Paltrow

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision,Jordan Strauss/Invision

Priateľstvo týchto dvoch herečiek kulminovalo v 90. rokoch. Spoznali sa v čase, keď Gwyneth Paltrow randila s Benom Affleckom a Winona Ryder s Mattom Damonom. Boli nerozlučné kamarátky, takmer všetok čas trávili spoločne a dokonca spolu aj bývali.Priateľstvo sa skončilo, keď Gwyneth Paltrow vyfúkla Winone Ryder úlohu Violy v Zamilovanom Shakespearovi (1998). Za túto úlohu získala aj Oscara za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe. Odvtedy sa herečky nerozprávali a dokonca ani nikdy nestretli. Po rokoch Gwyneth Paltrow prisahala, že úlohu nikomu neukradla.

Ben Affleck a Matt Damon

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Paul A. Hebert/Invision

Affleck a Damon sa spoznali v 80. rokoch ako deti v Cambridgi, v štáte Massachusetts. Žili totiž na jednej ulici. Matt mal vtedy desať a Ben osem rokov. Neskôr sa stali spolubývajúcimi. "Kedysi sme si prenajali dom na Venice Beach a prišlo 800 ľudí a opili sme sa," povedal Affleck o ich bujarých začiatkoch. Keď im došli peniaze, prenajali si menší byt a sťahovali sa stále ďalej do lacnejšieho, pretože si nemohli dovoliť ostať na jednom mieste. Spoločne napísali scenár k snímke Dobrý Will Hunting, ktorá ich oboch katapultovala do žiary reflektorov. Obaja si v snímke tiež zahrali po boku Robina Williamsa. Za film vyhrali aj Oscara za najlepší pôvodný scenár.

Brad PittaJason Priestley

Ich cesty sa rozišli,
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA (zdroje v článku))

Foto: SITA/AP/Henny Ray Abrams,Chris Pizzello/Invision

Osudy týchto dvoch hercov sú síce odlišné, no tiež ich spája spoločné bývanie. Kým Brad Pitt má na konte niekoľko naozaj bravúrnych snímok, Jason Priestley bol slávny len chvíľu, a to vďaka enormnému úspechu tínedžerského seriálu 90. rokov Beverly Hills 90210. Priestley napísal svoje memoáre, v ktorých opísal, že v minulosti bol spolubývajúcim Brada Pitta. Napísal, že boli obaja v začiatkoch často na mizine a robili medzi sebou súťaže, kto vydrží dlhšie bez sprchy a oholenia. Prehrali len vtedy, keď sa museli zúčastniť kastingu na nejaký film.

Viac o téme: Matt DamonBrad PittBen Affleck Owen WilsonLindsay LohanGwyneth PaltrowWinona Ryder
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu