Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pohladenie pre uši aj oči: VIDEO Majú talent na rozdávanie, hviezdia na oboch frontoch

(Zdroj: koláž Telkáč)

Niektorí sú viac spevákmi, niektorí zas hercami. Tak či onak, sú populárni na oboch frontoch a žnú jeden úspech za druhým. Pár spevákom sa dokonca podarilo vyhrať aj Oscara a iní nám svojimi výkonmi dodnes spríjemňujú večery.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez je typickým prípadom speváčky a herečky. Pri jej mene si nemáme problém vybaviť ani film, ani pieseň. Je výraznou postavou hudbného priemyslu 90. rokov, ale aj súčasnosti. Čo sa filmu týka, zahrala si po boku Matthewa McConaugheyho, Seana Penna či Nicka Nolteho. Síce mala predtým viacero filmov, no jej prvou prelomovou úlohou bola biografickásnímka Selena (1997). Stvárnila hlavnú úlohu mladučkej speváčky, ktorá v 23-och rokoch dosiahla takmer všetko. Jej sláva však netrvala dlho, zastrelila ju predsedkyňa jej fanklubu.

Hneď na to sa predstavila v snímke Ešte sa môžeš vrátiť, kde si zahrala po boku Seana Penna. Jennifer Lopez je dnes známa predovšetkým z romantických komédií. Herecký talent sa jej nedá uprieť. Preslávilo ju aj niekoľko snímok s jej exmanželom Benom Affleckom (Otec na plný úväzok či Láska s rizikom). Okrem toho sa objavila v ľahkých filmoch na večer ako Kráska z Manhattanu (2002),Smiem Prosiť? (2004), kde po boku Richarda Gerea využila svoje tanečné umenie, Diabolská svokra (2005) či Záložný plán (2010). Okrem toho hrala aj v niekoľkých akčných filmoch ako legendárna Anakonda (1997) či Policajtka (2001).

Jared Leto

Tomuto mužovi môže kariéru závidieť nejeden herec či dokonca spevák. Málokedy sa stáva, že máte zlato v hrdle a zlatého Oscara za skvelý film. Jared Leto je frontmanom a spevákom kapely Thirty Seconds to Mars a zároveň oscarovým hercom. Ako herec začínal pár rokov predtým, než si založil spoločne so svojím bratom kapelu. S Aliciou Silverstone prerazil v televíznej drámeCool and the Crazy v roku 1994.

Jeho herecká kariéra sa postupne rozrastala a jeho hviezda stúpala prudko. Prišli filmy ako Tenká červená línia (1998), Narušenie a Klub bitkárov (oba 1999), Requiem za sen (2000), Úkryt a Highway (oba 2002, Alexander Veľký (2004), Obchodník so smrťou (2005) a Pán Nikto (2009). Doterajším vrcholom jeho kariéry je Oscar za najlepšiu vedľajšiu mužskú úlohu v snímke Klub poslednej nádeje (2013), kde si zahral transvestitu po boku Matthewa McConaugheyho. Po tomto prišla úloha legendárneho Jokera v snímke Jednotka samovrahov (2016) a jeho posledná úloha vo filme Blade Runner 2049 (2017). So svojou kapelou je momentálne na tour s novým albumom. Zdá sa, že 46-ročný herec a spevák je momentálne na vrchole.

Justin Timberlake

Toto je podobný, aj keď herecky menej úspešnýpríklad toho, že sa dá byť úspešným spevákom i hercom. Justin Timberlake sícenemá Oscara, nona kontemá pár snímok, ktoré jeho herecký talent potvrdili. Najprv ho fanúšikovia poznali ako člena legendárnej chlapčenskej kapely NSync. Svoju hereckú kariéru začal komédiou Slávna ako ja (2000), ktorá nebola kriticky úspešná. Nasledovali menej výrazné snímky.

O šesť rokov potom si zahral vedľajšiu úlohu vo filme V reťaziach. V roku 2010 sa objavil v snímke o zakladateľovi Facebooku Sociálna sieť. O rok na to bol známy z dvoch úspešných snímok Ide len o sex a Vymedzený čas. Nahral hit k rozprávke Trollovia z roku 2016 a jeho zatiaľ poslednou úlohou bola rola mladého sexi plavčíka v Kolese zázrakov Woodyho Allena.

Beyoncé Knowles

Keď zaznie meno Beyoncé, každý z nás si predstaví divu. Patrí k jednej zo speváčok s najlepším a najvýraznejším hlasom, aké novodobá pop-music pozná. Mnohí si ju preto s filmom nespájajú. No mať takýto hlas má svoje výhody. Beyoncé si zahrala vo filmoch Ružový panter (2006) či Dreamgirls (2006), kde stvárnila speváčku kapely Dreamettes spolu s Jennifer Hudson. Film Dremgirls natočili podľa jedného z najslávnejších broadwayských muzikálov.

Príbeh ukazuje vzostupy a pády dievčenskej kapely a zároveň je inšpirovaný mnohými reálnymi zoskupeniami či spevákmi akoThe Supremes,The Shirelles,James Brown či Jackie Wilson. Beyoncé však siahla aj vyššie. Odva roky neskôr si zahralapo boku Adriena Brodyho Ettu James vo filme Cadillac Records. Biografická hudobná dráma o vydavateľstve Chess Records, ktoré dalo svetu R'n'B, má na svedomí aj ďalšie hviezdy ako Chucka Berryho, Muddyho Watersa a ďalších. Beyoncé Knowles dnes patrí k najhranejším speváčkam, ktorej takmer každá pieseň sa stala hitom.

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson sa narodila v Chicagu a preslávila sav speváckej súťaži American Idol v roku 2004. Síce sa neumiestnila na najvyšších priečkach, no dostala sa do pamäti divákov. Medzi jej hudobné vzory patrila Whitney Houston, Aretha Franklin či Celine Dion. Svoju hereckú kariéru začala vo filme Dreamgirls po boku Beyoncé v roku 2006.

Okrem Beyoncé sa vo filme obavil Jamie Foxx čiEddie Murphy. Hneď prvá úloha jej vyniesla Oscara za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe. O dva roky neskôr si zahrala asistentku Sarah Jessicy Parker vo filme Sex v meste.

Johnny Depp

Johnny Depp je dnes známy najmä kontroverznými postavami a ako dvorný herec Tima Burtona.Skôr, než sa dostal k herectvu, venoval sa muzike. Keď mal dvanásť rokov, mama mu kúpila gitaru. Stal sa na nej doslova závislým a začal hrať v rôznych garážových kapelách. So svojou detskou kapelou The Kids sa stali predkapelou Iggymu Popovi. Kapela sa však pred nahrávaním rozpadla. Hudba však bola stále jeho vášňou a venuje sa jej dodnes.

Po rozpade prvej kapely natočil pár piesní s britskou legendou Oasis. Na gitare si zahral aj vo filme Čokoláda. V roku 2015 vznikla superkapela s názvom Hollywood Vampires, v ktorej Depp pôsobís legendami hudobnej scény ako je Alice Cooper agitarista skupiny Aerosmith Joe Perry. Práve oni kapelu sformovali a vystupujú za účastí iných muzikantov. Depp vystupoval aj ako gitarista v kapele kontroverzného muzikanta Marilyna Mansona. Deppovu hereckú kariéru netreba predstavovať, poznáme ho z filmov ako séria filmov Piráti z Karibiku,Čo trápi Gilberta Grapea (1993), kde si zahral spolu s Leonardom DiCapriom, Krycie meno Donnie Brasco (1997), Strach a hnus v Las Vegas (1998), Deviata brána (1999), Čokoláda (2000), Z pekla a Kokaín (oba 2001), Tajomné okno (2004), Charlie a továreň na čokoládu (2005) čiSweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007). Jeho hereckým debutom bol kultový horor Wesa Cravena Nočná mora v Elm Street z roku 1984.

Demi Lovato

Demi Lovato je americká herečka a speváčka, ktorá si väčšinu textov píše sama. Sláva k nej prišla vo veľmi skorom veku. Už ako 16-ročná si zahrala vo filme Camp Rock, kde stvárnila jednu z hlavných postáv. O dva roky bolo druhé pokračovanie a na rok 2019 je plánovaný tretí diel. Narodila sa v Dallase a hrať začala ako šesťročná. Prvú poriadnu rolu dostala v seriáli Barney & Friends ako Angela, kde spoznala svoju najlepšiu priateľku Selenu Gomez.

Neskôr rozbehla hudobnú kariéru a hosťovala vo viacerých seriáloch ako napr. Prison Break, Split Ends a Just Jordan. V januári 2007 dostala úlohu Charlotte Adamsovej v krátkom seriáli Disney Channel As the Bell Rings. Od jedenástich hrá na gitaru a piano. V súčasnosti sa venuje viac hudbe, schudla a oznámila, že má úspešne za sebou svoj boj s alkoholom a drogami a je päť rokov triezva. Bohužiaľ, minulý týždeň ju hospotalizovali. Predávkovala sa. Momentálne sa lieči a je pri nej rodina a známi.

Viac o téme: Jennifer LopezJustin TimberlakeJared Leto
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu