Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lucia Hurajová zo seriálu Som mama: Vianoce sú pre ňu idylickým obdobím

Lucia Hurajová
Lucia Hurajová (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Pre herečku Luciu Hurajovú sú Vianoce idylickým obdobím, ktoré sa pre ňu spája so všeobecným spomalením a časom stráveným s rodinou.

„Odkedy mám deti, Vianoce sú pre mňa chvíľou, keď chcem, aby bolo všetko dokonalé, aby v ich detských očiach žiarila radosť a na tvárach dojemné prekvapenie. Vianoce sú vzácny moment, keď sa všetko zastaví,” prezradila v rozhovore.

Herečka známa zo seriálu Som mama a moderátorka januárového Plesu v opere sa na každé Vianoce nesmierne teší, v jej spomienkach však majú špeciálne miesto sviatky, keď bola ešte malá, a tiež prvé Vianoce jej troch detí. „Najradšej spomínam na Vianoce, keď som bola dieťa a na tie, keď sme už boli s bratmi veľkí, ale ešte stále sme bývali všetci traja u rodičov. A tiež na prvé Vianoce môjho syna a na tie v roku 2016, keď nám zrazu pod stromčekom pribudli dva malé ružolíce balíčky,” vyznala sa Hurajová.

Dodržiavanie štedrovečerných tradícií je pre herečku dôležité. „Keďže Vianoce trávime doma, medzi blízkymi, spievame koledy, zdobíme stromček, vyzeráme Ježiška a varíme len toľko, koľko dokážeme zjesť. Najprv zvládneme celodenný pôst, a potom nasleduje večera pozostávajúca z oblátok s medom, hubovej polievky, lososa, zemiakového šalátu a ovocia, ktoré delíme medzi všetkých pri stole,” pokračovala. Darčeky kupuje zásadne na poslednú chvíľu. „Mňa to veľmi dopredu ani nebaví. Mne by ten vianočný stres chýbal,” zažartovala Hurajová.

Ako ďalej uviedla, posledné dni v tomto roku bude tráviť s rodinou v Tatrách, no Silvester a Nový rok špeciálne neoslavuje. „Nie som veľký fanúšik Silvestra a priznám sa, že nemám rada ani prvý január. Vždy sa už teším, keď sa ten rok aspoň trochu rozbehne. Teším sa už na dovolenku. Leto, teplo, more, to je moje... Keby nie Vianoc, zimu by som škrtla z kalendára!,” poznamenala.

Posledných dvanásť mesiacov Lucia Hurajová charakterizovala ako striedajúce sa pocity šťastia a zármutku. „Mne je každý rok niečím sympatický. Tento bol fajn. Ale nechváľme dňa pred večerom. Keď opomeniem súkromnú sféru, zarmútila ma vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice a potešili ma výsledky komunálnych volieb či úspechy moje i mojich priateľov. Čo sa týka novoročných predsavzatí, ja si po celý rok dávam pokarhania, ale ani tie na mňa neplatia,” dodala s úsmevom na záver.

Viac o téme: Lucia HurajováSeriál Som mama
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu