Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hviezdy nielen na Slovensku: TÍTO herci sa môžu pýšiť tým, že prerazili aj v zahraničí!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA/Marko Erd, SITA/Nina Bednáriková, TASR - Martin Baumann, Photo © Twentieth Century Fox Film Corporation / Frank Masi)

Hviezdia nielen na Slovensku. Nie každý náš herec alebo herečka sa môže pýšiť tým, že sa objavil v zahraničnom filme. Dosiahli to vďaka svojmu talentu, výzoru i priebojnosti. Niektorí si dokonca zahrali po boku Brucea Willisa. A tým sa veru nemôže pochváliť každý.

Marián Mitaš

Marián Mitaš patrí v súčasnosti k hercom, ktorí nemajú núdzu o prácu. Hral v seriáli Milenky po boku Gabriely Marcinkovej, narušeného lekárav Búrlivom víne, ďalej sa objavil v Tajných životoch, v Meste tieňov a aktuálne hviezdi v obľúbenom rodinnom seriáli Oteckovia, kdehrá nie veľmi pozitívnu postavu sťahováka Jara. Apráve jeho negatívne úlohy hodostali až do Hollywoodu.

Marián Mitaš ako detektív Dalek v americkom seriáli The Legends
Zobraziť galériu (7)
Marián Mitaš ako detektív Dalek v americkom seriáli The Legends  (Zdroj: Repro Foto zo seriálu)

V roku 2017 bola premiéra filmu Úkryt v zoo, kde si zahral výnimočne Poliaka a nie zloducha. Hlavnú úlohu tu mala americká hviezda Jessica Chastain, známa z filmu Marťan. V roku 2015 si strihol detektíva Daleka v jednej časti amerického televízneho seriálu The Legends. Minulý rok nakrúcal americký dokument o rekonštrukcii norimberských zákonov, kde stvárnil jedného z ich tvorcov. V marci ho čaká natáčanie filmu s Carice van Houten známej z Game of Thrones, ktorú bude v scéne v službách ŠTB vypočúvať. A ako Mitaš prezradil v rozhovore pre Teleráno, "bude zlý".

Epické finále Game of Thrones: Slovák v koži Nočného kráľa prezradil horúce DETAILY​

Noël Czuczor

Herec, ktorého poznáte ako zákerného mafiána zo seriálu Za sklom alebo zvodcu z Mileniek, patrí k jedným z tých, ktorí sa môžu pochváliť hraním v zahraničnej produkcii. Konkrétne má skúsenosť s americkou koprodukciou, a to s historickou romantickou drámou Ophelia, kde si zahral Hamletovho bývalého spolužiaka Rosencrantza. Dostal sa tam vďaka kastingu, ktorý dohodli jeho agentky. Na odpoveď čakal asi dva mesiace, no oplatilo sa to. Stretol sa tam s americkou kráskou Naomi Wattsovou, známou z filmu Nič nás nerozdelí, s Clivom Owenom či Daisy Ridleyovou zo Star Wars.

Zľava Noël Czuczor a svetový Clive Owen
Zobraziť galériu (7)
Zľava Noël Czuczor a svetový Clive Owen  (Zdroj: Repro foto YouTube/AngryDragonPuppy)

MartinHindy

Martin Hindy, prezývaný Mako, pôsobí v bratislavských divadlách ako herec, tanečník a akrobat. K prvému filmu sa dostal v roku 1994. Americká produkcia natáčala vtedy na Slovensku film Dračie srdce, v ktorom pracoval ako dablér pre amerického herca Dennisa Quaida. V tejto pozícii tiež pracoval vo filmoch Adrenalin: Fear the Rush, Peacemaker a Behind Enemy Lines. Režisér John Moore mu dal príležitosť a dostal malé roly vo filmoch Let Fénixa a The Omen. Vo filme Max Payne stvárnil rolu Démona. Tiež si zahral postavu Joeyho v mysterióznej dráme Skrytý nepriateľ, kde mal hlavnú rolu svetový Pierce Brosnan.V Smrtonosnej pasci: Opäť v akcii stvárnil postavu menom Mako, čo je aj jeho skutočná prezývka, člena ruského teroristického komanda. Aby toho nebolo málo, robil dabléraBruceovi Willisovi a bol k dispozícii osvetľovačom, režisérovi a kameramanovi. Tomu sa povie úspech.

Martin Hindy po boku krásnej Julie Snigir v Smrtonosnej pasci
Zobraziť galériu (7)
Martin Hindy po boku krásnej Julie Snigir v Smrtonosnej pasci  (Zdroj: Photo © Twentieth Century Fox Film Corporation / Frank Masi)

Roman Luknár

Roman Luknár patrí k hercom, ktorý kvôli dokonale zvládnutej úlohevo filmeurobí čokoľvek. Napríklad kvôli role Jana Masaryka vo filme Toman pribral dvadsaťpäť kilogramov, aby ho nemuseli vypchávať. Dokonca si nechal na hlavevyholiť plešinu.

Roman prežil 17 rokov v Madride, kderovnako ako na Slovenskupôsobil v herectve. Hral vo viacerých filmoch, ktoré nám síce v našej krajine nič nehovoria, no v Španielsku súznáme. Sú nimi napríklad vojnový film "Guerreros", televízny film "Dona de gel, La", komediálna dráma "Los novios búlgaros" alebo dráma "Malenaes un nombre de tango". Okrem toho sa podobneako Martin Hindy objavil v akčnom thrilleriSmrtonosná pasca: Opäť v akcii, kde stvárnil ruského oligarchu, aj keď sa pôvodne zaujímal o úlohu taxikára.

Roman Luknár ako ruský oligarcha vo vystrihnutej scéne v Smrtonosnej pasci
Zobraziť galériu (7)
Roman Luknár ako ruský oligarcha vo vystrihnutej scéne v Smrtonosnej pasci  (Zdroj: Repro foto YouTube/IGN)

„Zahral somto hneď na prvýkrát.Prišiel som na ´plac´a tambolo už všetko prichystané. Režisér povedal, čo chce, a išlo sana to," prezradil herec a ďalej dodal:„Razsom si to prešiel,režisér vyskočil a povedal ‘great‘." Aj keď sa mu nakoniec vo filme nedostalo veľkého priestoru a časť z natáčania bola vo finálnej verziivystrihnutá (no aspoň pridaná na Blu-ray), treba oceniť, že hrať s Bruceom Willisom a postaviť sa mu zoči voči sa nepodarí každému. Ak ste vystrihnutú scénu s Romanom Luknáromnevideli, teraz to môžete napraviť.

Menšie roly ďalších hercov

Vďaka tomu, že sa na Slovensku natáčali mnohé svetové trháky, sa v nich mohli blysnúť aj slovenskí herci. V roku 2003 sa u nás nakrúcal film Frankenstein, v ktorom si zahrali Andy Hryc, Vlado Černý, Vlado Hajdu, Ivo Gogál, Tomáš Maštalír, Milan Bahúl a najmä Monika Hilmerová, ktorá Američanov doslova okúzlila. Vďaka tomudostala veľkú ženskú rolu, hrala členku rodiny doktora Frankensteina, ktorú, mimochodom,vyfúkla londýnskej herečke.

Ivo Gogál, Monika Hilmerová, Andy Hryc počas prestávky na nakrúcaní Frankensteina
Zobraziť galériu (7)
Ivo Gogál, Monika Hilmerová, Andy Hryc počas prestávky na nakrúcaní Frankensteina  (Zdroj: TASR - Alica Jančoková)

Ak by niekto nevedel, aj akčná dráma Za nepriateľskou líniou, kde bol hlavnýmhrdinomOwen Wilson, sanatáčala v našejkrajine. Zahral si v nej Marko Igonda, Kamil Mikulčík či Kamil Kollárik. Pred vyše 60 rokmi sa na našom území natáčal western Synovia veľkej medvedice, v ktorom sa objavili Jozef Adamovič, Martin Ťapák a Jozef Majerčík. Vo filme Dračie srdce sa zase blysol Milan Bahúl, v ktorom si strihol roludedinského náčelníka. A nakoniec, pochváliť sa menšou hereckou úlohou môže aj slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková. Tá si v roku 2008 zahrala dedinčanku zgalskej osadyvo filme Asterix a Olympijské hry.

Hviezdy nielen na Slovensku:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Repro Foto z filmu)

Viac o téme: Roman LuknárMarián MitašNoël CzuczorMiko Hindy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu